{ "title": "Piliç Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/pilic-haslama-9988.jpg", "date": "20.01.2024 07:54:40", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "
Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama diğer et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketilmektedir. Bütün olarak haşlanan piliç ise yüzlerce beyaz et yemeği çeşitlerinden yalnızca bir tanesidir. Yemek hazırlığı yaparken mutlaka ve mutlaka sağlığınıza çok dikkat etmeniz gereklidir.

Piliç Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Piliç Haşlama: Bütün piliç haşlama hazırlanışı piliç büyük bir ihtimal ile derin dondurucudan yenice çıkarılmış olacaktır. Bu sebeple piliç önce mutlaka doğal ortamda bir müddet bekletmiş olmalıdır. Donmuş vaziyette olan Piliç'i haşlamak daha kolay ve de sağlıklı değildir. Bu sebeple de lezzetli bir yemek olması mümkün olmaz. Buzları çözülmüş olan pilici bir tencerenin içerisine tam olarak koyarız ve 8 su bardağı suyu da tencereye koyarak ocağımızdaki tencerenin altını yakıyoruz. Su kaynadıktan sonra içerisine ekliyoruz. Siz ki ben baharat kullanmıyorum diyorsanız karabiber dahil hiçbir baharat eklemeyebilirsiniz. Yemeğimizi yani haşlanan pilicin tencerenin kapağını kapatıp bu biçimde pişiriyoruz. Tüm bir piliç haşlama zamanı 3 aşağı 5 yukarı ortalama pişme zamanı 60-70 dakika arasıdır. Ama bu bir köy pilicini pişirme zamanıdır. Tüm piliç haşlama yemeğini herhangi bir tencerede ya da bir düdüklü tencerede de pişirilebilir ve yemeğinizin pişme zamanını yarı yarıya düşürebilirsiniz. Onu bir düdüklü tencerede pişirirseniz yani 30-35 dakikada bu yemeği servise hazır hale getirmek mümkündür. Normal tencerenin altını ilk yaktığınızda ise denemenizi isteriz lakin bu şekilde yemeğin yapımını siz kontrol etmiş olursunuz. Tüm piliç haşlama hazır olmuştur. Servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }