{ "title": "Patlıcan Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/patlican-haslama.gif", "date": "19.01.2024 08:58:22", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu getirilerek yetiştirme yaygınlaşmıştır. Dünyada üretilen yaş sebzeler arasında 6. Sırayı almaktadır. Patlıcan tropik bölgelerde çok yıllık bir bitki özelliği taşırken, ılık iklimlerde tek yıllık bir kültür bitkisidir. İçeriğinde düşük oranda nikotin bulunmasından dolayı patlıcanı tüketen tek canlı varlık türü insandır. Patlıcan Türkiye'de imambayıldı, karnıyarık vb. Yemekleri ve kızartması, haşlaması ve ayrıca salatası yapılarak tüketilen bir sebzedir.