{ "title": "Patatesli Tavuk Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/patatesli-tavuk-haslama.gif", "date": "21.01.2024 19:10:27", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpacık soğan veya havuç ilavesi de yapabilirsiniz. Tavuk suyu soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon hastalıklarına da iyi gelmektedir. Bunun için patatesli tavuk haşlama yemeğini kış mevsiminde sık yapmanızı öneririz.

Patatesli Tavuk Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Patatesli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Patatesli tavuk haşlamaya patatesleri temizleyerek başlayın. Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi olacak şekilde doğrayıp su dolu kâsenin içerisine alın. Ardından tavuk etini de yıkayın ve eğe tavukgöğsü kullanacak iseniz kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. Ancak but ve baget tavuk eti kullanacak iseniz ilave olarak küçük parçalara ayırmanıza gerek yoktur.

Tavuk etlerini düdüklü tencerenin içerisine alın ve üzerine bir litre kadar su ilavesi yapın. Bu aşama da düdüklü tencere yemeğin daha çabuk pişmesini sağlayacaktır ve zamandan tasarruf yapmanızı sağlayacaktır. Tencerenin içerisine su ilavesi yaptıktan sonra az miktar tuz ve karabiber serpiştirip orta harlı ateşin üzerine tencereyi alın.

Diğer elma dilimi şeklinde doğranmış patates ve yuvarlık dilimlerde doğranmış havucu tencerenin içerisine ilave edin. Bir avuç arpacık soğanın kabuklarını soyun ve malzemelerin yanına alıp yemeği pişmeye bırakın. Su kaynamaya başladığında düdüklü tencerenin düdüğünü indirin ve bu şekilde 20-25 dakika kapağını hiç açmadan pişirelim.

Sürenin ardından tencerenin kapağını açıp yemeği kontrol edin ve istenilen yumuşaklığa gelmiş ise içerisine limon suyu ve kırmızı pul biber ilavesi yapın. Patatesli tavuk haşlama yemeğini sıcak olarak servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }