{ "title": "Patatesli Et Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/patatesli-et-haslama.gif", "date": "20.01.2024 10:54:07", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Patatesli Et Haşlama, isteğe bağlı olarak kemiksiz lop et veya kemikli et kullanılarak hazırlanabilir. Örneğin kuzu incik, kuzu kol, kuzu gerdan, kuzu but veya dana eti tercih edilerek hazırlanabilir. Besleyici değeri oldukça yüksek ve mükemmel bir lezzete sahip olan patatesli et haşlama yemeği ile sizlerde çocuklarınız ve sevdikleriniz için mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Her sofrayı ziyafete çevirebilecek özellikte olan patatesli et haşlama yemeğini dilediğiniz bir pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Patatesli Et Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Patatesli Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Patatesli et haşlama yemeği hazırlamaya öncelikle 1kg eti yıkayarak süzülmesi için bir kenara bırakarak başlayalım. Ardından 2-3 adet domatesi yıkadıktan sonra bir kâsenin içine rendeleyelim. 4 adet patates, 4-5 diş sarımsak ve 10-12 adet arpacık soğanların kabuklarını soyam ve 3-4 adet yeşil biberleri iri iri doğrayalım. Ardından uygun bir tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağıı ilave ederek ocağa koyup yağı ısıttıktan sonra içine yıkanarak süzdürülmüş etleri, ilave ederek etlerin rengi değişinceye kadar arkalı önlü çevirerek kızartalım.

Daha sonra hafifçe kızaran etlerin üzerine 10-12 adet arpacık soğanları ve sarımsakları tüm olarak ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra iri iri doğranmış yeşil biberleri ve iri olarak dörde bölünmüş patatesleri ilave ederek malzemenin tamamını beş dakika kadar kavurarak üzerine rendelenmiş domatesler, kırmızı pul biber, yeteri kadar tuz ve sıcak su ilave ederek tencereyi bir iki kez fokurdattıktan sonra kapağını kapatarak kısık ateşte 1 saat kadar etler ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirerek tencereyi ocaktan alalım. Hazır hale gelen patatesli et haşlama yemeğimizin üzerine servis esnasında karabiber serpiştirerek pilav eşliğinde servise sunalım.

Afiyet olsun.

Dip Not: Patatesli et haşlama hazırlarken kuzu ve koyun eti dışında dana eti kullanılacaksa normal yemek tenceresi yerine basınçlı tencere kullanmanızda fayda vardır.
" } ] }