{ "title": "Patates Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/patates-nasil-haslanir-8495.jpg", "date": "18.01.2024 22:23:19", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Patates Nasıl Haşlanır, herkesin bildiği gibi genel olarak, normal tencerede ya da düdüklü tencerede su ile haşlanır. Patates seneler boyunca mutfaklarımızda bulunuyor ve hada bulunmaya devam ediyor. Patates ile türlü yemekler hazırlanırken bununla beraber çoğu yemeklerin yapımında da katkı malzemesi olarak kullanılmaktadır. Ayrıyeten birçok yemeklerin yanı sıra garnitür olarak da verilmektedir.

Patates salatası veya püresi yapılacaksa patatesler haşlanarak yapılır. Mutfaklarda patatesin haşlanmış halini elde etmek için birçok yöntem ile pişiririz. Bunlar da Su kullanarak patatesi haşlamak, su kullanmadan patatesin pişirilmesi ya da patatesi fırında pişirmektir. Tarif vereceğim patates haşlaması birinci yöntem olmaktadır. Öbür yöntem ise su kullanmadan patates doğrudan fırında ya da köz içinde gömülerek pişirmek. Fırınlanarak pişen patates olabildiğince lezzetlidir ve piyasada kumpir ismi ile bir endüstri sektörü oluşturur. Başka bir yöntemle patatesleri tencere içinde düşük ısı ile susuz şekilde pişirebilirsiniz ya da pişirme sepeti kullanarak patatesleri buharda da haşlayabilirsiniz. Aşağıya yazacağım patates pişirme taktiği ile sizde kolaylıkla patates haşlayabilirsiniz.

Patates Haşlama Malzemeleri
Patates Haşlaması Nasıl Yapılır?

İlk önce aynı boylarda ve irilikte seçtiğiniz patatesleri bir güzel yıkayın. Yıkama esnasında mutfak fırçası ya da hiç kullanılmamış diş fırçası ile patateslerin dışını temizlemeniz daha hijyen sağlayacaktır. Haşlanacak patatesler aynı boy ve irilikte olursa, haşlama işlemi daha basit ve pişme zamanları eşit olacaktır. Her ne kadar eşit patatesler kullanılmak istense de bu biraz zor olur. Onun için, haşlanacak sayıda patatesleri yıkadıktan sonra en iri olanlarını bıçak ile bölün, öbürlerinin boyutuna getirmek en kolay çözüm olur. Bir de patateslerin piştikten sonra basit bir şekilde soyulması için, patateslerin dış yüzeyini enlemesine ve boylamasına bıçak ile çizebilirsiniz. Bu yapmış olacağınız çizme yöntemi patatesin kolay soyulmasını sağlayacaktır.
" } ] }