{ "title": "Patates Kaç Dakikada Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/patates-kac-dakikada-haslanir.gif", "date": "20.01.2024 12:15:55", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "

Patates kaç dakikada haşlanır, patates dört mevsim mutfaklarımızda eksik olmayan bir sebzedir. Patates ile birden çok yemek yapılmakta ve yemeklerin yanında eşlik etmekte ve garnitürü olarak da yenilir. Kök sebze çeşitlerinde biri olan patatesin nişasta değeri oldukça yüksektir. Potasyum, folik asit, fosfor ve lif değerleri yüksek bir sebzedir. Yağda kızartılan patateslerin nişasta ve protein değerleri içinde kaldığında ve içine aldığı yağ ile kilo almamıza neden olur. Fakat suda haşlanan patatesler içerisindeki nişasta ve proteini suya bıraktığında zararlı olmaz ve bu yüzden suda haşlanan patatesin sık sık tüketilmesinde kilo almazsınız. Patates de bulunan vitamin ve mineraller haşlama yapıldığında kalmadığında sağlı ve oldukça doyurucu bir sebzedir. Bu kadar doyurucu olan patatesleri kaç dakikada pişirebiliriz birazda ondan bahsedelim.

Patatesi Kaç Dakika da Haşlanır

İlk olarak patatesleri haşlamak istediğiniz patatesleri ayarlayın ve bol su ile patatesin üzerindeki çamurları iyice temizleyin. Daha sonra haşlama yapacağınız patatesleri ortadan ikiye bölerek derin bir tencereye attın. Patatesleri ortadan bölme işlemini piştikten sonra kabukları daha kolay ve daha çabuk soyulması içindir. Tencereye koyduğumuz patateslerin üzerini kapatacak kadar su ile doldurun ve üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz attın. Patateslerin haşlanması için ocağa koyun ve orta ateşte 25 dakika pişirmeye bırakın. Pişme esnasında arada bir çatal ile patatesleri çevirin. Atılan tuz sayesinde daha patatesler daha çabuk pişecektir. Patatesleri 25 dakika sonra ocaktan indirin ve soğuk içine atıp kolaylıkla kabuklarını soyun.

Haşlamak istediğiniz kadar patatesleri ayırın ve iyice üzerindeki çamur gidene kadar yıkayın ve patatesleri soyup dört parçaya bölüp doğradıktan sonra üzerine geçecek kadar su ekleyin. Patatesleri haşlanması için ocağa koyun ve 10 dakika sonra patateslerin piştiğini görecekseniz.

Patates haşlamanın en basit yöntemi haşlamak istediğiniz kadar patatesleri temiz bir şekilde yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyun üzerine kapatacak kadar su ekleyin ve düdüklünün kapağını kapattın. Düdüklüde kaynama sesi gelip ocağın altını kısıp 5 dakika kaynamaya bırakın. Patates haşlama 5 dakika sonra ocaktan alıp soğuk su ile kabuklarını soyun.
" } ] }