{ "title": "Patates Haşlama Süresi", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/patates-haslama-suresi.gif", "date": "19.01.2024 14:38:15", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. Yemeklerin direkt olarak yapılmasında, yemeklerde katkı malzemesi olarak, böreklerde, salatalarda, pürelerde patates kullanılır. Patates haşlama yapılarak kullanılacaksa, bunun haşlama süresi nerede kullanılacağına bağlı olarak değişik olabilir. Püre yapımında kullanacağınız patatesi biraz daha fazla haşlayabilir, salata yapımında kullanacağınızı daha az süre haşlayabilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken patateslerin büyüklüğüdür. Büyük boy patatesler daha uzun süre haşlanmalıdır. Orta boy ve küçük olanlar ise daha kısa sürede pişecektir.

Patateslerin haşlama süresi ne kadardır?

Öncelikle haşlanacak patatesleri uygun bir tencerede haşlamalısınız. İçine koyacağınız su soğuk su olmalıdır ve patateslerin üstünü 2 parmak kadar geçmelidir. Önce patateslerin bulunduğu su kaynayıncaya kadar yüksek ısıda ocağınızı yakmalısınız. Süre tutmaya haşlama suyu kaynayınca başlamalısınız. Patatesleriniz büyük boy ise yaklaşık su kaynadıktan sonra 30 dakika düşük ısıda kaynamaya devam etmelidir. Eğer patatesler orta boy ise aynı yolu takip ederek su kaynadıktan sonra 20 dakika haşlamanız yeterli gelir.

Bu sürelerde patatesi haşladığınızda rahatlıkla salata gibi tariflerde diri bir şekilde kullanabilirsiniz. Eğer püre gibi patatesi ezme yapacaksanız, bu sürelere 10 dakika daha ilave etmenizi tavsiye ederiz. Burada patatesin cinsi de önemlidir. Bu yüzden haşlamalık diye bilinen patatesi almanızı tavsiye ederiz. Çünkü diğer türleri haşlanırken hemen dağılabilir. En doğrusu patatesin cinsini bilmiyorsanız, arada bir çatalla patatesin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol etmenizdir.
" } ] }