{ "title": "Pancar Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/pancar-nasil-haslanir-98.jpg", "date": "21.01.2024 09:45:50", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Pancar nasıl haşlanır, Pancar haşlamak zaman almaktadır. Bunun için düdüklü tencere kullanmak en uygun olanıdır. Böylece çok daha kısa sürede haşlayabilirsiniz. Öncelikle pancarı bol su ile yıkayarak iyice temizleyin. Pancarın kabuklarını gerekirse fırçalayarak yıkamakta fayda vardır. Böylece daha çok temizlenmiş olur ve topraklardan iyice arınır. Temizlendiğinden emin olduğunuzda pancarı 4 parçaya bölerek düdüklü tencere içerisine koyun. Üzerini iki parmak geçecek şekilde su doldurun. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını kaynayana kadar hararetli bir şekilde açın.

Tencere içerisindeki su kaynayınca düdüklü tencerenin düdüğü çalacaktır. Düdüklü tencerenin düdüğü çaldıktan itibaren süre tutarak yarım saat kısıt ateşte pişirin. Yarım saat sonrasında düdüklü tencerenin altını kapatarak havasının inmesini bekleyin ya da soğuk suyun altına tencereyi tutarak havasını alın. Kapak açılınca pancarın pişip pişmediğini çatal ile kontrol ederek anlayabilirsiniz. Pancar yumuşamış ise pişmiş demektir. Yumuşamamış ise tekrar ocağın altını yakıp biraz daha pişirebilirsiniz. Sizde pancar nasıl haşlanır öğrenip ev halkına haşlayarak pancar ziyafeti yaşatmak istiyorsanız yukarıdaki tarife göre haşlayabilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti sizde sevdiklerinizle beraber paylaşmak istiyorsanız doğal ve lezzetli bir atıştırmalık alternatif olarak sunum yapabilirsiniz. Pancar haşlandıktan sonra kabukları soyularak tüketilmelidir. Pancar nasıl haşlanır, açıklamaya çalıştık. Umarız faydalı olur. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }