{ "title": "Palamut Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/palamut-haslama-6725.jpg", "date": "21.01.2024 12:18:25", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Palamut haşlama; Balık hemen hemen herkesin severek yediği ve omega 3 yönünden oldukça zengin bir besindir. Hafızanın kuvvetlenmesi için yardımcı bir besindir. Özellikle gelişim çağında olan çocukların hem boy hem de zekâ gelişimine çok faydalıdır. Balık en az haftada iki defa tüketilmelidir. Balık çeşitlerinin içerisinde palamut omega 3 yönünden çok zengin ve çok lezzetli bir balık çeşididir. Palamut balığı fırında, ızgarada tüketildiği gibi haşlayarak da tüketebiliriz. Palamut haşlama çocuklarımıza da kolaylıkla yedirebileceğimiz bir yemek çeşididir. Ayrıca çeşitli sebzeler ve baharatlarla da çok daha lezzetli bir hale getirebiliriz. Ayrıca misafirlerimize de severek ikram edebileceğimiz bu enfes yemek için neler gerekli ve nasıl pişirmeliyiz bir göz atalım.

Palamut haşlama için gerekli malzemeler
Palamut Haşlama Sosu için
Palamut Haşlama Nasıl Yapılır?

Palamut haşlamak için ilk olarak palamut balığımızı temizlemekle başlıyoruz. Balığın içini temizleyip iyice yıkadıktan sonra balığın boyutuna göre 5-6 parçaya bölüp derin bir tencerenin içerisine alıyoruz. Ardından kabuklarını soyduğumuz havuç ve patatesi halka şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Ardından kabuğunu soyup dörde böldüğümüz kuru soğanı da tencereye ekleyip üzerine malzemeler batası sıcak su ekliyoruz. Ocağa aldığımız tencerenin içerisine bir tutam tuz ve defne yapraklarını ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Palamut haşlanırken biz sosunu hazırlıyoruz. Sosu için zeytinyağı bir kâseye alıp içerisine yarım limon suyunu, ezdiğimiz sarımsağı, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından haşlanmış olan palamut ve sebzeleri ocaktan indirip suyunu süzüyoruz. Ben suyunu ziyan etmek yerine bir kavanoza doldurup çorba yapmayı tercih ediyorum sizlerde deneyebilirsiniz. Suyunuz süzdüğümüz palamutların siyah derisini temizleyip çık bir servis tabağına alıyoruz. Sonrasında palamutla birlikte haşladığımız sebzeleri de palamudun üzerine serpiştirip hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra tercihimize göre ince ince kıydığımız maydanoz veya dereotunu üzerine serpiyoruz. Hazırladığımız palamut haşlama servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }