{ "title": "Mısır Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/misir-nasil-haslanir-2192.png", "date": "19.01.2024 07:37:39", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçalanırsa taze süt mısırıdır. Süt mısırından başka orta sertlikte taneli olanlar ve çok sert taneli olanlar vardır. Çok sertse almayınız. Çünkü pişmesi de zor olur, lezzetli de olmaz. Aslında mısır tencerede haşlanabilir; tencerede yavaş yavaş pişen mısır lezzetli olur. Ancak mısır tencerede çok uzun zamanda haşlanır. Bu sebepten en kolayı düdüklüde haşlamaktır.

Mısır haşlaması için gerekli malzemeler
Mısırın haşlaması

Mısırların yapraklarını çıkarıp temizleyiniz. Uzun olan mısırları ikiye bölünüz. Düdüklüye sığması için ve az su kullanılarak daha kısa sürede haşlanır. Düdüklüye mısırları koyunuz. Ayrıca aroma katması için üç beş yaprak mısır yaprağı koyunuz. Yaprağın kokusunun mis gibi mısır koktuğunu bilirsiniz.

Mısırların üstünü iki üç parmak geçecek kadar suyla doldurunuz. Tuz mısırı sertleştirir, kesinlikle tuz eklemeyiniz. Kesme şekerleri atıp düdüklüyü kapatıp ocağa koyunuz. Düdüklüden hava sesi geldikten sonra 20 dakika kaynatınız. Mısırlar süt mısırı ve taze olduğundan eminseniz düdüklüde kesinlikle haşlanma 20 dakikayı geçmez. 20 dakikada hala haşlanmamış olan mısırlar çok sert taneli mısırlardır. Haşlanması için mecburen 10 dk. Daha kaynatılmalıdır. Mısır haşlaması hazır. Tuzlanarak servis edilir.

Mısırı dondurucuda saklamak için

Kışlık olarak dondurucuda saklamak isterseniz yapraklarını soyarak poşetleyip dondurucuya direkt olarak konabilir. İstediğiniz zaman çıkarıp haşlayabilirsiniz. Pizza, kumpir ve salatalarda kullanılmak için dondurucuda mısır saklamak istenirse mısırı haşlayıp ve tanelerini ayıklayarak poşeteleyip dondurucuya koyabilirsiniz.
" } ] }