{ "title": "Mısır Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/misir-haslama.gif", "date": "20.01.2024 02:25:48", "author": "özlem aksüt", "article": [ { "article": "
Mısır Haşlama, bilindiği üzere mısır yetişme zamanında su isteyen bir tahıl ürünüdür. Yurdumuzda yaygın yetişen bir tarım ürünüdür. Su imkânları olan bölgelerde ve yörelerde yetişmektedir. Genellikle Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde çok yetişen bir tahıl ürünüdür. Karadeniz bölgesinde buğday tahılının yerini mısır ürünü almıştır. Yöre halkı ekmek üretiminde mısırı kullanmaktadır. Besin değeri yüksek olan bir tahıl ürünüdür.

Mısır Haşlama Malzemeleri 4 kişilik
Ön Hazırlık

Öncelikle mısırı koçanlarından ayıralım. Mısır üzerinde bulunan yapışık kalmış olan püskülleri temizlenmelidir. Soyulmuş mısır kabukları yıkanmalıdır. Mısırlar tencerenin derinliğine göre hacmine uygun bir şekilde dizilir. Gerekirse mısırları birkaç parçaya ayırabilirsiniz.

Mısır Haşlama Nasıl Yapılır?

2 litre suyu tencerede (İsteğe göre düdüklü tencerede kullanılabilir) kaynatın. İçine 2 yemek kaşığı tuz ilave ederek karıştırınız. Dış yaprakları soyulmuş, temizlenmiş olan mısırları tencerenin içine alınız. Tencerenin içine sığmayan mısırlar varsa onları birkaç parça haline getirebilirsiniz. Daha önceden temizleyip ayırdığınız yaprakları tencerenin üzerini kapatacak şekilde örtünüz. Bu şekilde hem mısırlar suyun yüzeyine çıkmamış olacak hem de yoğun bir tat ve lezzet elde edeceksiniz. Mısırın cinsine göre pişme süresi farklı olabilir. Haşlama süresi 15-20 dakika arasında olmalıdır. Mısırları önceden kaynamış olan suyun içine atarsanız pişirme süresini daha kısa tutmuş olabilirsiniz. Haşlanmış olan mısırları servise hazır hale getirmek için önceden eritilmiş olan tereyağını üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }