{ "title": "Mısır Haşlama Süresi", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/misir-haslama-suresi.gif", "date": "20.01.2024 00:16:08", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "
Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunlardan ilki mısır alınırken mısırların iri taneli olanlarının alınması tercih edilmelidir. Ayrıca mısırın tanelerinin buruşuk olanları tercih edilmemelidir.

Eğer mısır tanesine tırnak ile bastırıldığında hemen parçalanıyor ise bu mısır çok taze bir mısırdır. Eğer mısır tanesine bastırdığınız zaman çok sert ise bu mısır çok taze değildir ve aynı zamanda da pişmesi oldukça zor olacaktır.

Mısır normal bir tencerede haşlanabilir. Tencerede yavaş yavaş pişen mısır oldukça lezzetli olacaktır. Ancak mısır tencerede çok uzun bir sürede haşlanmaktadır.

En kolayı yolu mısırı haşlamanın düdüklü tencere yardımı ile haşlamaktır. Mısır haşlanırken kaynatılacak olan suyun içine kesinlikle tuz konulmaması gerekir. Çünkü mısır haşlanacak olan suyun içine tuz konulması mısır tanelerinin sert olmasına ve bundan dolayı da mısırın geç pişmesine neden olacaktır. Düdüklü tencere yardımı ile haşlanan mısır düdüklü tencerede ses çıkana kadar piştikten sonra düdük indirilir ve bundan sonra da 20 dakika daha pişirilmesi gerekmektedir. Eğer pişirilen mısır süt mısırı ise ve taze bir mısır ise haşlamak için sadece 20 dakika yeterli olacaktır. 20 dakikayı geçmemesi gerekmektedir. Mısır haşlandıktan sonra ocağın altı kapatılarak servis edilebilir.
" } ] }