{ "title": "Mantı Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/manti-haslama.gif", "date": "20.01.2024 01:03:52", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Mantı Haşlama, bilindiği gibi Türk toplumu olarak mantıya ayrı bir ilgimiz ve düşkünlüğümüz vardır. Yöresel olarak hazırlanan mantının farklı yörelere göre hazırlanma ve pişirilme şekilleri vardır. Ancak mantı denilince ilk akla gelen kıyma ile minik bohçalar şeklinde hazırlanan mantının genellikle herkesin damak tadına hitap ettiği de bir gerçektir. Mantının hazırlanışı kadar haşlama şeklide çok önemlidir. Bazı yörelerde mantı tıpkı makarna pişirilir gibi haşlanarak pişirilir. Bazı yörelerde ise pilav şeklinde haşlanarak pişirilir. Mantı haşlamak için mantının miktarı oldukça önemlidir ve miktara kadar su ölçüsü kullanmak gereklidir. Örneğin 200 gr mantı için 400 gr kaynar su denk gelecektir. Bu işlemle pişirilen mantı çok daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır. Nedeni ise bu yöntem sayesinde haşlama suyunun dökülerek vitamini ve lezzeti boşa gitmiş olmuyor.