{ "title": "Makarna Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/makarna-nasil-haslanir-7111.jpg", "date": "19.01.2024 15:36:28", "author": "gamze aksay", "article": [ { "article": "
Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği, tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir.

Makarna haşlamak için gerekli malzemeler
Makarna haşlaması nasıl yapılır?

Bir litre suyumuzu tencereye koyuyoruz. Kaynamaya başladığı zaman tuzunu atıyoruz. Doğru bilgi olarak görünüp uygulansada tuzunu koyduğumuz kaynayan suyumuza yağ koymamalıyız. Birbirine yapışmaması için koyulan yağ makarnamızın dışını sardığı için daha sonra ilave edeceğimiz sosun lezzetini tutma oranını düşürür. Kaynayan tuzunu attığımız suya makarnalarımızı ekliyoruz. İlk birkaç dakika karıştırdıktan sonra pakette belirtilen dakikayı tamamlamasına iki dakika kala kontrol ediyoruz. Haşladığımız makarnalarımızı süzgeçe aldıktan sonra sudan geçirmek lezzet açısından uygun olmaz çünkü, dışındaki nişasta sosunu içine almasında çok daha önemlidir. Dilediğimizi göre hazırlamış olduğumuz muhteşem sosumuzu haşladığımız makarnaya ekledikten sonra soğumadan servis yapıyoruz.
" } ] }