{ "title": "Kuzu Kol Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kuzu-kol-haslama-8995.jpg", "date": "22.01.2024 00:10:56", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Kuzu kol haşlama, et suyu yetişkinler ve çocuklar için kemik gelişimi ve sağlığı açısından mutlaka tüketilmesi gereken bir gıdadır. Özellikle kışın soğuk günlerinde vücut direncini artırmak ve bağışıklığı kuvvetlendirmek için mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Kuzu kol haşlama yaptığımızda hem etinden hem de suyundan faydalanabileceğimiz nefis bir yemeğimiz olacak. Kuzu kol haşlama ile hem harika hem besleyici bir akşam yemeği menüsü oluşturabiliriz. Kuzu haşlama da en iyi ve kaliteli haşlamalık bölge kuzunun kol, ön kol ya da but bölgesidir. Et haşlanmadan önce mutlaka yıkanarak kirli suyu arındırılmış olmalıdır.

Kuzu kol haşlama için gerekli malzemeler
Kuzu Kol Haşlama Nasıl Yapılır?

Etleri haşlamaya başlamadan önce yıkayarak kanlı kısımlar varsa temizlenmesini sağlayalım. Ardından kuzu kolu büyük bir tencereye alıp üzerini su ile tamamlayalım. Su miktarı etlerin üzerini geçecek kadar olmalıdır. Tencereye arpacık soğanları da temizledikten sonra ilave edelim. Yüksek ateşte kaynama işlemi başladıktan sonra kısık ateşe alarak etler yumuşayana kadar haşlayalım. Etlerin kaynamakta olduğu tencereye jülyen doğranmış havuçları, sarımsakları defne yaprağı ve tane karabiberi de ekleyerek kaynatma işlemine devam edelim. Bu aşamalarda kesinlikle tuz koymayalım, tuz eti sertleştirerek pişmesini geciktirir. Aradan yarım saat geçip havuçlar yumuşayınca patatesleri de karışıma dahil edelim. Malzemelerin hepsi piştikten sonra arpacık soğanları ve defne yapraklarını içinden alalım.

Bu arada bir kâse içinde haşlamanın terbiyesini hazırlayalım. 1 yumurta sarısını, bir limon suyu ile iyice çırpalım ve zerdeçal baharatını karışıma ekleyelim. Hazırladığımız bu sosu haşlamanın içine azar azar ilave ederek karıştıralım. Tuzunu da ekledikten sonra ince kıyılmış maydanoz dilimleri ile süsleyerek servis yapabiliriz.

" } ] }