{ "title": "Kuzu Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kuzu-haslama.gif", "date": "21.01.2024 03:21:09", "author": "Hülya Metin", "article": [ { "article": "Kuzu Haşlama, et yemeklerinin bir çeşididir. Türk mutfağında kırmızı et tartışılmaz bir öneme sahiptir. Tüm yemeklerin içerisinde kullanılan etin sağlığa zararları olduğu kadar yararları da bulunmaktadır. Özellikle sindirimi kolay olan kuzu etinin kilo alımına etkisi azdır. Kuzu etinde diğer etlere oranla daha fazla oksitler bulunur. Kuzu eti kemik gelişiminin sağlıklı bir şekilde ilerleme kaydetmesinde ve yaraların daha hızlı iyileşmesinde etkilidir. Yağsız kuzu eti, protein ve demir açısından zengindir.

Kuzu Haşlama Malzemeleri
Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır?

Bir tencereye kemikli kuzu etini, kabuğu kazınmış havuçları, soyulmuş ve yarım ay şeklinde kesilmiş kerevizi, soğanı ve suyu ilave edelim. Yarım çorba kaşığı tuzu da (İsteğinize bağlı olarak artırabilir veya azaltabilirsiniz) ekleyerek tencereyi ateşe kayalım. Tencerede ısınmaya başlayan suyun üzerinde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile alalım. Tencereyi orta kuvvette ateşte 2 saat kadar haşlanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık 2 saat sonra tencereye kabukları soyulmuş ve yarım parmak kalınlığında yarım daire kesilmiş sarı patatesleri ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatıp etler pişene kadar haşlamaya devem ediyoruz. Yaklaşık yarım saat veya 45 dk. Daha haşlanmalıdır. Üzerine limon suyu ve karabiber ekleyerek sıcak servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }