{ "title": "Kuzu Gerdan Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kuzu-gerdan-haslama.gif", "date": "19.01.2024 07:59:18", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kuzu Gerdan Haşlama, zahmetsiz bir ana yemek yapmak isteyenler için doğru bir tarif seçimidir. İçerisinde kullanılacak olan sebzeler sayesinde vitaminleri de artan bu tarifi misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. Farklı baharat ilaveleri yaparak, lezzetine lezzet katabilirsiniz. Aynı zamanda çok faydalı bir et olan kuzu eti sayesinde sağlığınız için faydalı bir öğün geçirmiş olursunuz. Yanına yapacağınız pirinç pilavı ile sunumunu güçlendirerek, tam bir menü çıkartabilirsiniz. Diyet yapmaya karar verdiyseniz bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Kuzu Gerdan Haşlama Malzemeleri
Kuzu Gerdan Haşlama Nasıl Yapılır?

Kuzu gerdanlarını 5 dakika gibi kısa bir süre su içerisinde bekletmekte yarar vardır. Bu sayede gerdanların içerisinde bulunan kan suya aktarılmış olur ve sağlık açısından faydalı bir adım atılır. Yıkadığımız kuzu gerdanlarını derin bir tencerenin içerisine koyalım ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim. Havuç, kuru soğan ve patatesleri soyup, iri dilimler halinde keselim. Gerdanlar 10 dakika boyunca kaynadıktan sonra sırası ile patates, kuru soğan, havuç, sıvı yağ, karabiber ve pul biberi tencerenin içerisine koyalım. Bu işlemin ardından haşlamayı yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Süre sona erdiğinde haşlamanın tuzunu ilave edip, 5 dakika daha pişirelim. Pişmiş olduklarını anlamak için çatak batırarak kontrol edelim. Pişen kuzu gerdan haşlamayı servis tabağına alalım ve sunumunu yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }