{ "title": "Kuzu Et Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kuzu-et-haslama-7466.jpg", "date": "20.01.2024 18:43:19", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yemekleri masanızdan eksik etmemeniz çok önemlidir. Kuzu et haşlama ve yanında beyaz bir pilavla muhteşem bir akşam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz. Hem protein hem de sebze ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz basit lezzetli ve pratik bir tarif. Hem de çok sağlıklı. Et ile kemiğin içindeki ilik suyundan da faydalanmış olacaksınız. Kuzu etinden haşlama yapacaksanız kuzu etinde seçmeniz gereken yerler ön kol, incik ya da gerdan olmalıdır.

Kuzu et haşlama için gereken malzemeler
Terbiyesi için
Kuzu Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Kuzu etini haşlamaya almadan önce kirli suyundan ve varsa kanlı bölgelerinden yıkamak sureti ile iyice arındıralım. Eti haşlamak için büyük ve derin bir tencereye alalım ve etin üzerini kaplayacak şekilde soğuk su ilave edelim. Arpacık soğanları ve sarımsakları ayıkladıktan sonra onları da tencereye alalım. Kaynama aşamasına gelene kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşe alarak pişirme işlemini yapalım. Bu aşamada etiniz sakın tuz ilave etmeyin tuz etin sertleşmesini ve geç pişmesini sağlar. Et pişip yumuşayınca jülyen doğranmış havuçları, kereviz yapraklarını, defne yapraklarını ve tane karabiberleri ekleyerek aşağı yukarı ilave ettiğimiz malzemelerle birlikte 15 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. Bu süre dolduktan sonra içinden kereviz yapraklarını, defne yapraklarını, arpacık soğanları ve tane karabiberleri bir kepçe yardımı ile çıkaralım. Sadece havuçlar kalsın ve kaynamakta olan karışıma patatesleri de ekleyerek patatesler yumuşayana kadar kaynatalım. Patatesler çabuk pişip ezileceğinden dağılmamalarına dikkat ederek sık sık kontrol edelim.

Terbiye için limon suyu, yumurta sarısı ve toz zerdeçalı iyice çırparak karışım haline getirelim. Kaynamakta olan kuzu etinin suyundan bir miktar koyarak temperleme işlemi ile sosu alıştıralım. Eğer direk olarak kaynayan et suyuna ilave edersek yumurtalar sıcaklıkla bir anda pişeceğinden top top görünür. Bu da hoş bir görüntü oluşturma. Azar azar terbiyeyi et suyuna ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım. Bu aşamada yemeğinizin tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Çukur bir servis tabağına aldığımız kuzu eti haşlamamızın üzerini kıyılmış maydanoz tutamları ile süsleyerek servis edebiliriz.

" } ] }