{ "title": "Kuzu Boyun Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kuzu-boyun-haslama.gif", "date": "19.01.2024 16:23:05", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kuzu Boyun Haşlama, pratik ve bir o kadarda sağlıklı bir tariftir. Sulu bir yemek olduğu için sindirimi çok kolaydır. Aynı zamanda bu tarifi sindirim sorunu yaşayanlar yapıp tüketebilirler. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifte kullanılan sebzeler sayesinde bol lifli bir öğün yaşanmış olur. Dileyenler yanına bulgur veya pirinç pilavı yaparak hem besleyiciliğini hem de görselini artırmış olurlar. 2 yaşını doldurmuş çocuklar için bu tarif hem çok sağlıklı hem de doyurucudur. İçerisinde et ve kemik olan bu tarif, gelişim yaşındaki çocukların kemik gelişimlerine destek verir.

Kuzu Boyun Haşlama Malzemeleri
Kuzu Boyun Haşlama Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine su doldurduktan sonra kuzu boyunlarını içerisine koyalım ve 10 dakika bekletelim. Kuzu boyunlarını dikkatli bir şekilde yıkadıktan sonra haşlama tenceresinin içerisine koyalım ve üzerine sıcak su ilave edelim. Kuzu boyunlarını tek başına 10 dakika boyunca kaynatalım. Sürenin sonunda tencereye arpacık soğan, patates, havuç, karabiber, pul biber ve sıvı yağı koyalım. Haşlamayı 40 dakika boyunca kısık ayarda hazırlanmış ocakta pişirelim. Sürenin sununda haşlamaya tuz ilave edelim. Tuz ilavesi et yemeklerinin tamamında en son yapılmalıdır, çünkü ilk başta ilave edilirse et geç pişer aynı zamanda sert olur. Pişirme işleminin sonunda kuzu boynu haşlamasını servis tabağına alalım ve sunumunu yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }