{ "title": "Kuru Mısır Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kuru-misir-nasil-haslanir-3151.jpg", "date": "22.01.2024 00:47:06", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kuru mısır nasıl haşlanır: Öncelikle pazardan, manavdan veya bahçeden toplanan mısırların püsküllerini ve kabuklarını ayıklayın. Daha sonra büyük olan mısırları ikiye bölün. Daha sonra mısırları bol su ile yıkayın. Düdüklü tencere içerisine hazırlanan taze mısırları koyarak üzerine su ekleyin. Mısırın haşlandıktan sonra aromasının ve mısır kokusunun daha belirgin olmasını istiyorsanız 2-3 yaprak mısır kabuğunu bol suda yıkayarak iyice temizleyin. Düdüklü tencere içerisine koyun taze mısırların yanı sıra mısır yapraklarını da tencere içerisine ilave edin. Sonrasında mısırın üzerini iki parmak geçecek şekilde su doldurun. Artık düdüklü tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını yakın.

Düdüklü tenceredeki su kaynayınca düdük çalacaktır. Düdüğün çalma anından itibaren saat tutarak 2 saate yakın mısırları pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatarak düdüklü tencerenin havasının çıkmasını bekleyin veya soğuk su altına tencereyi tutun. Düdüklü tencerenin kapağı açılınca isteğe bağlı olarak suyuna tuz atılarak 1-2 tur karıştırılıp haşlanan mısırlar tabaklara alınıp servis yapılabilir. Kuru mısır nasıl haşlanır verdiğimiz tariften öğrenip sizde ailece evinizde akşamı mutlulukla televizyon başında haşlanmış mısır yiyerek geçirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }