{ "title": "Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kirmizi-pancar-nasil-haslanir-4902.jpg", "date": "19.01.2024 16:50:17", "author": "şeyda ağtürk", "article": [ { "article": "Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır; Kırmızı pancarın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Çok sağlıklı bir sebzedir. Başta günümüzde bilinen kansızlık olmak üzere birçok sağlık sorununa iyi gelir. Bunlardan bazıları; Güçlü bir iltihap engelleyicidir, kansere karşı etkilidir, Detoks etkisi vardır. Daha birçok şey sayabiliriz faydalarından. Bir kişi ortalama haftada 2 pancar kadar tüketmelidir. Pancarın turşusu çok sevilir ve tutulmaktadır. Faydalı bir sebze türü olduğu için tüketmeye özen gösterilmelidir. Kırmızı pancar haşlanarak çeşitli şekillerde değerlendirilebilir.

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır; Kırmızı pancar sert bir sebze olduğu için düdüklüde pişirilmesi önerilir, böyle daha çok pişer. Pancarlar temiz bir şekilde yıkayıp soyulması gerekilen yerler soyulup dört parçaya bölünür ve tencereye koyulur. Çok fazla olmaksızın su koyulur ve kaynamaya bırakılır kaynamaya başladıktan on beş dakika sonra altını kapatın. Haşlanan pancarların nitratları açığa çıkacağından haşlama suları kullanılmamalıdır. Kırmızı pancarı bu şekilde haşlayarak, lezzetli bir turşu yapabilirsiniz. Ayrıca haşlandıktan sonra rendeleyerek sarımsaklı yoğurtla karıştırıp, güzel bir salata hazırlayabilirsiniz. Bu nedenle kırmızı pancarı tam kıvamında haşlamalısınız.

" } ] }