{ "title": "Kestane Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kestane-nasil-haslanir-7759.jpg", "date": "21.01.2024 19:25:15", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir. Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür. Her biri birbirinden lezzetlidir ama haşlama kestane tadı bambaşka bir tatdır. Özellikle kestanenin kabuklarını soymayı sevmeyenler varsa haşlama mükemmel bir seçimdir. Kestane başlanırken birkaç püf noktası vardır eğer bunlara uyulursa kabukları tamamen soyulan ve rengi olduğu gibi ortaya çıkan bembeyaz bir kestane ortaya çıkacaktır.

Kestane nasıl haşlanır gerekli olan malzemeler nelerdir?
Kestane nasıl haşlanır nasıl yapılır?

Kestane nasıl haşlanır diyecek olursanız bir püf noktası vardır. Kestaneyi haşlamadan önce sakın yıkamayın. Çünkü piştikten sonra kolayca soyulmaları için bunu yapmanız gerekli. Yıkama sırasında içine su kaçması halinde piştikten sonra soyulması çok zor olacaktır. Bu yüzden temiz bir bezle sadece kestanenin kabuklarını silmeniz yeterli olacaktır. Bu arada kestaneleri haşlamak için bir tencereye bir miktar su koyun ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Bu arada kestanelerin kabuklarını sakın çizmeyin. Yani çizmeniz durumunda haşlanırken kahverengi bir renk salacağı için kestanelerin rengi kararıp güzel bir görüntü olmayacaktır. Kestaneleri su kaynadıktan sonra iki seferde kaynatacak şekilde paylaştırın. Bu işlem kaynayan suyun sıcaklığı düşmeden haşlanması için gerekli bir yöntemdir. Siz bunu beşer gruplar halinde de suya atabilirsiniz. Kaynayan suya ilk kestaneleri atın. Bu şekilde bir müddet kaynatın. Kestanelerin haşlandığını kabukları açılınca anlarsınız. Kestanelerin kabukları açılınca sudan çıkarın ve diğer kestaneleri suyun içine atın ve yine aynı şekilde haşlayın. Kestaneler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kaynayan suyun içinde sadece 2-3 dakika kadar kalması yeterli olacaktır. Eğer piştikten sonra hemen kabuklarını soymak istiyorsanız sıcak sudan haşlanmış kestaneleri soğuk suyun altına atın. Daha sonra soğuk sudan çıkınca kolay bir şekilde kabukları çıkacaktır. Kestane nasıl haşlanır diye şaşırmayın sizde hemen deneyin çok beğeneceksiniz. Kestaneler hazır sıcak olarak uygun bir servis tabağına alın ve servis edin. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }