{ "title": "Kestane Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kestane-haslama.gif", "date": "21.01.2024 15:01:00", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kestane haşlama, kış geldiğinde kestane yemeyi seven kişilerin tercih ettiği yöntemlerden biridir. Kimi mangalda pişirmeyi, kimi ocağın üzerinde saçta pişirmeyi tercih ederken, kimileri de kestane haşlamayı seçer. Her birinin verdiği haz birbirinden farklıdır. Özellikle kestanenin kabuklarını soymayı sevmeyenler için haşlama mükemmel bir seçim olacaktır. Kestaneler haşlanırken bazı püf noktalarına dikkat edilirse, ortaya kabukları tamamen soyulan içi kendi rengini yansıtan kararmamış bir kestane çıkacaktır. Bunu tek başına tüketebileceğiniz gibi, iç pilavlarda ve farklı yemeklerde garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Üstelik kestaneleri haşlayarak, kalorisini biraz azaltmış olursunuz. Şimdi birlikte kestane haşlamasını hazırlamaya başlayalım.

Kestane haşlama için gerekli malzemeler
Kestane haşlama nasıl yapılır?

Kestaneleri haşlamadan önce kesinlikle yıkamamanız gerekir. Çünkü piştikten sonra kolayca soyulmaları buna bağlı. Yıkama esnasında içine su kaçtığında, sonradan kabukları soymak oldukça zor olur. Bu yüzden sadece temiz bir bezle kestanenin kabuklarını silin. Bu arada haşlama yapacağınız tencereye suyu koyarak kaynaması için ocağa alın. Bu arada kestaneleri kesinlikle çizmeyin. Yani kabuklarını çizerseniz, pişme sırasında koyu renk bir su salacağından, kestanenin içi kararacaktır.

Tenceredeki su kaynayınca, kestaneleri partiler halinde içine atacaksınız. Suyun ısısının düşmemesi için böyle yapıyoruz. Kestaneleri beşerli gruplar olarak suya atıyor, kabukları açılmaya başlayınca suyun içinden alıyoruz. Daha sonra diğer 5 taneyi suya atıyoruz. Aynı şekilde pişince diğer grubu atıyoruz. Sadece 2-3 dakikada kestaneler pişecektir. Hemen kabuklarını soymak istiyorsanız, pişen kestaneleri soğuk suyun içine atın. Daha sonra çıkararak kabuklarını kolayca soyun. Püre şeklinde kullanacağınız kestaneleri direkt olarak soğuk suyun içine koyarak haşlayabilirsiniz. Kestane haşlama uygun bir servis tabağında ikram edilmeye hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }