{ "title": "Kereviz Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kereviz-haslama.gif", "date": "21.01.2024 08:12:38", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan kereviz sağlık için de çok faydalıdır. K vitamini bakımından en iyi kaynaklardan biri olan kereviz, antioksidan bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir. Antioksidan özelliği vücudu serbest radikallere karşı koruyarak birçok hastalığa yakalanma olasılığını azaltır.

Diyet yapan kişiler sağlıklı bir atıştırmalık arıyorsa kerevizi mutlaka diyet listelerine eklemelidir. 100 gram kadar kereviz yaklaşık 100 kalori içermektedir. Kereviz bu özelliklerinin yanı sıra yüksek tansiyona, kolesterole, kansere, sindirim problemlerine, iltihap hastalıklarına karşı oldukça faydalıdır. Ayrıca adet sancılarını giderici, alerjik reaksiyonlara karşı koruyucu, idrar söktürücü ve sakinleştirici etkisi bulunmaktadır.

Kereviz Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Kereviz Haşlama Nasıl Yapılır?

Kerevizin kabuğu soyularak ufak ufak doğranır. 1 litre su tencereye alınarak kaynatılır. Kaynayan suya doğranan kerevizler eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen kereviz süzülerek tekrar 1 adet limon sıkılmış kaynar suya atılır ve 5-10 dakika kadar daha haşlanır. Ardından tekrar süzülerek 1 yemek kaşığı tereyağı eklenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }