{ "title": "Kemikli Et Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kemikli-et-haslama.gif", "date": "20.01.2024 18:28:59", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kemikli et haşlama, oldukça lezzetli bir yemek olan kemikli et haşlama tercihe göre bazı sebzeler ile pişirilerek harika ve besleyici bir yemek elde edilebilir. Akşam yemeği olarak tercih edilebilecek kemikli et haşlamanın yapılışı oldukça kolay ve pratiktik. Kemik oldukça yağlı olduğundan yemeğe ekstra yağ ilavesi yapılmamalıdır.

Kemikli Et Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Kemikli Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Kemikli et tencereye sığacak şekilde parçalara bölündükten sonra geniş bir tencereye alınır. İlk önce kısık ocakta kemikli et bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine 7 su bardağı kaynar su eklenir. Kuru soğanın kabukları soyulur ve birkaç parçaya bölünür. Diğer sebzelerde aynı şekilde soyularak iri doğranıp tencereye eklenir. Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Normal tencerede 1 saat, basınçlı tencerede ise yarım saat kadar pişirilir. Pişme süresi tamamlanınca etin pişip pişmediği kontrol edilir. Piştikten sonra içine 2 adet limon suyu eklenir. Kemikli et haşlama servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }