{ "title": "Kemik Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kemik-haslama.gif", "date": "19.01.2024 17:16:05", "author": "özlem aksüt", "article": [ { "article": "
Kemik haşlama, kemikli et protein değeri yüksek bir besin kaynağıdır. Kemikli etin kendisi kadar suyu da çok faydalıdır. Sağlık alanında kırık olan kemiklerin tedavisinde et suyunun ve kemik iliğinin tedavi edici olduğu bilinmektedir. Kış aylarında nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de kemik haşlama vücut direncini arttırır. Kemik haşlamada kalan kemik suyunu dökmek yerine çorba veya sos yaparak değerlendirelim ve böylece vücuttaki zararlı mikroplara karşı önlem almış oluruz.

Kemik Haşlama malzemeleri
Kemik Haşlama Nasıl Yapılır?

Kemik haşlama için hazırlanan kemikleri ve kuşbaşı etlerimizi derin bir tencerenin içine alıp kısık ateşte kendi suları ile pişirmeye bırakıyoruz. 15 dakika kadar ya da kendi suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra bir çay bardağı sıvı yağını, suyunu çeken et ve kemiklerin içine koyup yaklaşık 5 dakika kavurun. Yemeklik doğradığımız havuçları iri küpler halinde doğradığımız patatesleri, arpacık soğan ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz. Üzerine ilave olarak tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve limon suyunu ekleyiniz. Son bir işlem olarak üzerine iki parmak aşacak kadar kaynamış suyu koyup orta ateşte pişirin. Pişen kemik haşlamayı servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }