{ "title": "Karnabahar Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/karnibahar-haslama.gif", "date": "20.01.2024 12:02:31", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Karnabahar Haşlama, sağlık açısından çok doğru bir seçimdir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında yetişen bu sebzenin sayısız faydaları bulunmaktadır. Vitamin ve mineral açısından zengin olan bu sebzede, B1, B2, A ve C vitaminleri fazlaca bulunmaktadır. Kalsiyum, potasyum, fosfor ve fosfat bakımından zengin olan bu sebze, haşlanarak tüketildiği zaman daha faydalı olmaktadır. Vücuda faydayı olan bu sebze, diyet yapanlar içinde ideal bir yiyecektir. Sindirim sistemini çalıştıran karnabahar, aynı zamanda bedensel ve zihinsel yorgunluğa da çok iyi gelmektedir. Kolesterolü düşürdüğü bilinen karnabahar yine şeker hastalığına da iyi gelmektedir. Bol vitaminli karnabaharı, daha fazla lezzetli ve besleyici yapmak için, yanında farklı sebzelerde haşlanabilir.

Karnabahar Haşlama Malzemeleri
Karnabahar Haşlama Nasıl Yapılır?

Karnabaharları ayıklayalım ve sirkeli suda 30 dakika kadar bekletelim. Böylece içerisinde var olan kumlar ve bakteriler temizlenmiş olur. Derin bir tencere içerisini su ile dolduralım. Su kaynamaya başladığı zaman içerisine yıkadığımız karnabaharları ilave edelim. Patates, kuru soğan, sarımsak ve tuz ilavesini yapalım. Havuçları soyup doğradıktan sonra dilimle yelim ve ilave edelim. Yaklaşık olarak 15 dakika pişirelim. Karnabaharları ocaktan almadan 2 dakika önce tane karabiberi ilave edelim ve ocağı kapatalım. Sudan süzgeç ile çıkardığımız karnabaharları servis kabına alıp, sunum yapalım.

Arzuya göre, sarımsaklı yoğurt ile sunum yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }