{ "title": "Karnabahar Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/karnibahar-haslama.gif", "date": "20.01.2024 12:02:31", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Karnabahar Haşlama, sağlık açısından çok doğru bir seçimdir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında yetişen bu sebzenin sayısız faydaları bulunmaktadır. Vitamin ve mineral açısından zengin olan bu sebzede, B1, B2, A ve C vitaminleri fazlaca bulunmaktadır. Kalsiyum, potasyum, fosfor ve fosfat bakımından zengin olan bu sebze, haşlanarak tüketildiği zaman daha faydalı olmaktadır. Vücuda faydayı olan bu sebze, diyet yapanlar içinde ideal bir yiyecektir. Sindirim sistemini çalıştıran karnabahar, aynı zamanda bedensel ve zihinsel yorgunluğa da çok iyi gelmektedir. Kolesterolü düşürdüğü bilinen karnabahar yine şeker hastalığına da iyi gelmektedir. Bol vitaminli karnabaharı, daha fazla lezzetli ve besleyici yapmak için, yanında farklı sebzelerde haşlanabilir.