{ "title": "Karides Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/karides-haslama.gif", "date": "20.01.2024 06:40:04", "author": "emel aslan", "article": [ { "article": "Karides Haşlama, Kabuklu deniz ürünlerinden karidesin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok. D vitamini açısından oldukça zengin olan karides kemiklerin ve dişlerin güçlenmesine katkı sağlar. Çocuklarda beyin gelişimine ve kan hücrelerinin gelişimine yardımcı olur. En önemlisi de kansere neden olan hücrelerin etkisiz hale gelmesini sağlar. Bu nedenle sofralarımızda deniz ürünlerinden olan karidese de sık sık yer vermek ailemiz ve bizler için oldukça fayda sağlayacaktır. Gelen konuklarımız için farklı lezzetler sunmak oldukça özel bir seçim.

Karides Haşlama Malzemeleri
Karides Haşlama Sosu için
Karides Haşlama Nasıl Yapılır?

Derince bir tencereye koyduğumuz soğuk suyun içine 1 adet kerevizi iri taneler halinde doğrayıp atıyoruz. Üzerine 1 limonu ikiye bölerek suyunu tencerenin içine sıkalım ve limonu kabuklarıyla birlikte tencereye koyalım. Maydanozun saplarını ve sirkeyi ilave ediyoruz. En son baharatları ve bir diş sarımsağı yine doğramadan karışımın içine koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz. Bu sırada her evde bulunabilecek olan havanın içine 1 diş sarımsak, maydanozun yapraklarını, yarım portakalın suyunu, limonun suyunu, baharatları ve tuzu ekliyoruz. En son olarak zeytinyağını da ekleyip havanda dövüyoruz. Bu arada kaynamakta olan malzemelerin üzerine karidesleri ilave ediyoruz. Karideslerin pişme süresi oldukça kısa olduğu için dikkatlice takip etmek gerekir. Karideslerin rengi pembeye döndüğünde tencereden alıyoruz. Pişen karides haşlamayı servis tabağına alıp üzerine sosu döküyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }