{ "title": "Kabak Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/kabak-haslama.gif", "date": "20.01.2024 16:30:26", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, nişasta, çinko, mineral, fosfor, potasyum ve lif bakımından çok iyi bir kaynaktır. Tüm bu vitamin ve minerallerin yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Kabağın idrar söktürücü etkisi vardır ve kabızlığa karşı iyi gelir. Mide ve bağırsak hareketlerini rahatlatır. Mesane ve böbrek iltihabına karşı faydalıdır. Kan yapıcı, cinsel gücü arttırıcı, tansiyon ve kan şekerini düşürücü etkisi vardır.

Doğurganlığı arttırır, kan yapar, öksürüğe iyi gelir ve göğsü yumuşatır. Kabağın görüldüğü gibi sağlık açısından da pek çok faydası vardır. Kabak haşlama oldukça basit ve hafif bir yemek olduğu için herkes kolaylıkla yapabilir. Özellikle diyet yapanlar kabak haşlamayı diyet listelerine ekleyebilir.

Kabak Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Haşlama Nasıl Yapılır?

Kabak tıpkı makarna gibi kaynar suda haşlanabileceği gibi fırında da haşlanabilir. Fırın yöntemi ile daha sağlıklı olacağı için tarifimizde fırında haşlama yöntemine yer vereceğiz. Kabağın kabukları bıçak ile kazınarak bol su ile yıkanır. Ardında halka şeklinde iri iri doğranır. Fırın kabına doğranan kabaklar sıralanır. Üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edilerek 200 derecede ısınmış fırına verilir. Fırında yaklaşık 20 dakika kadar haşlanır. İyice yumuşayan kabaklar fırından alınarak üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek hafif karıştırılır. Ardında haşlanan kabaklar servis tabağına alınır.

1 kâse yoğurda 3 diş sarımsak rendelenerek eklenir. Bir miktar tuz ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınan kabağın üzerine dökülür. 1 yemek kaşığı tereyağı ufak bir cezvenin içinde eritilerek üzerine kırmızı pul biber eklenir. Hazırlanan tereyağı sosu 1 kaşık yardımı ile sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirilir. Haşlama kabak servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }