{ "title": "Ispanak Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/ispanak-haslama.gif", "date": "20.01.2024 04:42:50", "author": "özlem aksüt", "article": [ { "article": "Ispanak Haşlama, Türk mutfağında et yemekleri kadar sebze yemekleri de çok önem taşır. Sebze yemekleri vitamin, protein ve kalori açısından en çok tüketilen yiyeceklerdir. Sebze yemekleri çok çeşitlidir. Bunlardan bir tanesi de ıspanak yemekleridir. Ispanak yemekleri yurdumuzda fazlaca tüketilen bir sebze yemeğidir. Ispanak yapraklarında yüksek oranda demir iyot kalsiyum A, C ve K vitaminleri bulunur.

Ispanak Haşlama Malzemeleri 4 kişilik
Ispanak Haşlama Nasıl Yapılır?

İlk önce ıspanakları iyice ayıklayın. Ispanakların saplarını kesin. Daha sonra bol su ile ıspanakları yıkayın. Sirkeli suda birkaç dakika bekletebilirsiniz. Ayıklanmış ve temizlenmiş olan ıspanakları bir bıçak yardımıyla yaklaşık 6-7 cm uzunluğunda eşit parçalara ayıralım. Soğanları ve havuçları küp-küp doğrayın. Uygun hacimli bir tencerenin içine bir miktar su ve tuz koyup kaynatın. Havuçları ve soğanları kaynamış olan suyun içine alın. Yaklaşık 15-20 dakika havuçları ve soğanları pişirin. Daha sonra haşlanmış olan havuç ve soğanların üzerine ıspanakları da ekleyin. 5 dakika pişirin. Sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını bir kâse içerisinde iyice karıştırın. Daha sonra haşlanmış olan ıspanakları bir servis tabağına alın. 10 dakika dinlendirin. Ispanakların soğumuş olması gerekiyor. Üzerine hazırlanmış olan sarımsaklı karışımı dökün ve servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }