{ "title": "İncik Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/incik-haslama.gif", "date": "19.01.2024 11:32:57", "author": "Abdultaha DEMEZ", "article": [ { "article": "İncik Haşlama, birçok yörede yapılan ve sevilerek yenen bir yemek türüdür. Bu yemek için tavuk, kuzu ve dana inciği kullanılabilmektedir. Ayrıca haşlama olduğu için çok sağlıklı bir öğündür. Çocuklarımız sevmezse de ara sıra haşlama et yemekleri yedirmekte fayda vardır.

Kuzu incik haşlama için malzemeler
Kuzu incik haşlama nasıl yapılır?

Kuzu incikler kabukları soyulmuş tam soğanlarla birlikte bir tencereye koyulur. Tencereye üç su bardağı su ilave edilerek incikler ve soğanlar biraz yumuşayana kadar haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı eritilir ve içine rendelenmiş havuçlar atılır üç dakika kadar devamlı karıştırılarak kavrulur. Sonrasında üzerine un serpiştirilerek eklenir ve un da kavrulur. Sonrasında incikler ve soğanların suyu süzülür havuç un karışımının bulunduğu tencereye alınır. Üzerine limon suyu dökülür ve karabiber ile tuz ilave edilir. Sonrasında harcımız kaynamaya bırakılır. Yemek kaynayınca üzerinde oluşan köpük bir süzgeçle alınır. Patatesler yumuşadığında yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Dana incik haşlama malzemeleri
Dana incik haşlama nasıl yapılır?

Bir tencerede tereyağı eritilir yuvarlak yuvarlak doğranmış soğanlar yağa bırakılır. Üç dört dakika kadar soğanlar kavrulur. Sonrasında incikler karışıma ilave edilir ve yedi sekiz dakika kadar kavurma işlemine devam edilir. On iki su bardağı su ilave edilerek etler haşlanmaya bırakılır. Yuvarlak ve ince olarak doğranmış havuçlar, küp-küp doğranmış patatesler ve kereviz karışıma eklenir ve sonra tuz ve kimyon ilave edilir. Sebzeler yumuşayınca kadar pişirme işlemine devam edilir. Sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Tavuk incik haşlama malzemeler
Tavuk incik haşlama nasıl yapılır?

Tavuklar tencereye alınır. Üzerleri geçecek şekilde su ilave edildikten sonra tavuklar haşlanmaya başlanır. Tavuklarımız haşlandıktan sonra suyu süzülür ve inciklerin derileri soyulur. Sonrasında bir tencereye sıvı yağ ilave edilir sonra parmak şeklinde havuç ve soğan eklenir. Havuçlar ve soğanlar biraz kavrulduktan sonra hazır bekletilen tavuklar da ilave edilir. Tavuklarda biraz kavrulduktan sonra üzerine su ilave edilir. Havuçlar yarı haşlandıktan sonra parmak şeklinde doğranan patatesler eklenir ve içine kırılmış defne yaprağı koyulur. Kaynarken üzerinde oluşan köpük muhakkak bir süzgeç vasıtasıyla alınıp temizlenir. Sonrasında tuzu eklenir. Sebzeler piştikten sonra üzerine limon suyu ve kıyılmış maydanoz eklenir ve sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }