{ "title": "Hindi Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/hindi-haslama.gif", "date": "19.01.2024 05:15:24", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Hindi Haşlama, düşük kalorili bir tariftir. Yağ oranı çok düşük olan hindi etinin kalp ve davar sistemine faydalı olduğu bilinmektedir. Hindinin vücudunda bulunan siyah etlerinde yüklü miktarlarda demir bulunmaktadır. Mineral bakımından zengin olan hindi etinde çinko bulunduğu için, bağışık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Hindi eti, et türleri arasında en az yağlı et olarak bilinmektedir. Uzmanlar özellikle diyet yapanlar için bu kıymetli eti tavsiye ediyorlar. Hamile bayanlar içinde hindi eti yemeleri söylenmektedir. Bu tarifi akşam yemeklerinde kullanabilir, dilerseniz misafir menülerin ize dahil edebilirsiniz.

Hindi Haşlama Malzemeleri
Hindi Haşlama Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı doğranmış olan hindi etlerini iyice yıkayalım. Kereviz, kuru soğan ve havuç soyup küp-küp doğrayalım. Tencereye sıcak su koyalım ve su kaynamaya başladığı zaman içerisine hindi etlerini ilave edelim. Etlerin rengi hafif değiştiği zaman tencereye, önceden doğramış olduğumuz sebzeleri ilave delim. Haşlama süresi 30 dakikadır. Lezzetini artırmak isteyenler bu süreyi uzatıp, kısık ateşte pişirme seçeneğini kullanabilirler. Süre sona erdiğinde, ayrı bir kâsede bir limonun suyunu ve yumurtanın sarısını çırpalım. Haşlama suyundan bir yemek kaşığı alıp yumurtalı sosa ilave delim. Bu klasik alıştırmadır. Yumurta ani yüksek ısıda pişeceği için, bu alıştırmayı yapmak gerekir. Aynı işlemi, yumurtalı sos ve haşlama aynı ısıya ulaşana kadar sürdürüp, sosu tencereye dökelim. Haşlamanın son ilavesi olan, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave ettikten 2 dakika sonra haşlamayı ocaktan alalım ve servis kabına koyalım. Hindi haşlama sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }