{ "title": "Haşlanmış Yumurta", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslanmis-yumurta-3569.jpg", "date": "21.01.2024 18:25:03", "author": "Kübra Akgüneş", "article": [ { "article": "Haşlanmış yumurta, protein ve besin değerleri bakımından çiğ yumurtayla aynıdır. Pişme işlemi gören ve kimyasal değişime uğrayan yumurta içeriğindeki besin değerlerini kaybetmez. Yumurtanın pişirilme şekli ne olursa olsun ister haşlayarak ister tavada kızartarak vücudumuz için ve gelişim çağındaki çocuklar için son derece faydalıdır. Ayrıca haşlanmış yumurta vücut geliştirme sporları yapan kişiler içinde önemli ve kolay bulunabilen bir protein kaynağıdır. Fitness yapan veya sporla uğraşan kişilerin günlük protein ihtiyacını karşılaması için tükettiği haşlanmış yumurtanın fazlası zararlıdır. Bu kişiler bir öğünde özellikle de sabah kahvaltısında 6 adet haşlanmış yumurta tüketmektedirler. Haşlanmış yumurtanın beyazı protein deposudur ve sakıncalı değilidir. Fakat sarısı fazla tüketildiğinde alerji yapabilir. Sarısını fazla tüketmenin yan etkilerinden biri de yüzde sivilce veya kırmızı noktalardır. Herhangi bir alerjik durumla karşılaşıldığında doktor kontrolünde olmanızda fayda var.