{ "title": "Haşlanmış Tavuk Göğsü", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslanmis-tavuk-gogsu-446.jpg", "date": "19.01.2024 20:35:13", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Haşlanmış tavuk göğsü: Hemen hemen herkes tarafından sevilen bir lezzettir. Diyette olanlar, yaşı ilerlemiş insanlar, birkaç gün önce ameliyat olmuş insanlar için en ideal yemek seçenekleri arasında yer almaktadır. Ayrıca az bir kaloriye sahiptir. Fazla kilo sorunu yaşayanların diyet listesinde yer alan seçenekler arasındadır. Haşlanmış tavuk göğsü bebeklik ve çocukluk döneminde de çocuklar için çok faydalıdır. Yüksek miktarda protein içeren tavuk eti çocukların gelişiminde önemli rol oynamaktadır. İçerisine patates havuç veya bezelyede ilave edebileceğiniz bu yemek kızartma yemeklerinin ağır yapılışı ve ağır içeriğine ara vermek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken bir yemektir. Özellikle kış aylarında daha sık yapılmaktadır. Sizde sofralarınızda bugün hafif bir yemek öğünü arayışı içerisindeyseniz haşlanmış tavuk göğsü tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Haşlanmış tavuk göğsü yapmak için gerekli olan malzemeler
Haşlanmış tavuk göğsü nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk göğüslerini bol su ile yıkayın ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Doğranan kuşbaşı tavuk etlerini tekrar bir sudan geçirerek düdüklü tencere içerisine koyun. Üzerine su ilave ederek ocağın altını yakın. Son olarak yemeğin tuzunu da ilave ederek 1-2 tur karıştırın. Artık tavuk göğsünün haşlanması için düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yemeğin kaynamasını ocağı tam ışık yaparak bekleyin. Düdüklü tencerenin düdüğü çalınca süre tutarak 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatarak düdüklü tencereyi soğuk suyun altına tutun veya 5-10 dakika havasının çıkmasını bekleyin. Düdüklü tencerenin kapağı açılınca haşlanmış tavuk göğsünü tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }