{ "title": "Haşlanmış Sebze", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslanmis-sebze-2612.jpg", "date": "20.01.2024 02:16:52", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Haşlanmış sebze, oldukça sağlıklı besin değeri oldukça yüksek ve kalorisi bir o kadar da düşük olan kolay ve pratik bir yemek tarifidir. Az zahmetle hazırlanan bu garnitür çeşidi, ana yemeklerin yanında çok yakışan bir yemektir. Aynı zamanda bu tarif diyet yapanlar içinde çok güzel bir tercih olacaktır. Uzmanların önerdiği bu tarif kolesterol seviyesini de düşürür. İçinde bulunan birçok faydalı ve besleyici sebzeler sayesinde vücudun ihtiyacı olan daha birçok besin değerini de aynı zamanda karşılamamaktadır. Dilerseniz bu sağlıklı haşlanmış sebze tarifine geçelim.

Haşlanmış sebze için gerekli malzemeler
Haşlanmış sebze nasıl yapılır?

Öncelikle sebzelerin hepsini ayıklayarak iyice yıkayın ve 5 dakika kadar sirkeli suda bekletin. Daha sonra tekrar yıkayın ve patates, soğan ve havuçları iri küpler halinde doğrayın. Daha sonra genişçe bir tencereye koyun ve içine bir miktar su koyun kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra içine tuz ve karabiberi koyup kaynatmaya devam edin. Kaynayan suyun içine ilk olarak havuçları ve patatesleri ekleyin. Bu iki sebzeyi yaklaşık olarak 5-6 dakika daha önce koyun ki diğer sebzeler daha çabuk pişecektir için aynı sürede pişmiş olsun. Sebzeler 6 dakika haşlandıktan sonra içine diğer sebzeleri yani soğanı, Brüksel lahanası ve brokoliyi de koyup iyice haşlayın. Bu sebzelerde yaklaşık olarak 10 dakika kadar haşlandıktan sonra tencerenin içine kıyılmış maydanozları da ilave ettikten sonra pişirme işlemi sonlandırılır ve ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra bir kevgir yardımıyla sebzeleri sudan çıkarın. Servis edeceğiniz servis tabağına alın ve diğer taraftan küçük bir sos tavasında tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra üzerine bir çay kaşığı pul biber ekleyin ve ocağın altını kapatın. Servis tabağına alınan sebzelerin üzerine iyice gezdirin. Haşlanmış sebze tarifi sunuma hazır. Eğer isterseniz sarımsaklı yoğurt ile veya süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun.
" } ] }