{ "title": "Haşlanmış Patatesli Yumurta", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslanmis-patatesli-yumurta-2571.jpg", "date": "21.01.2024 07:45:07", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Haşlanmış patatesli yumurta, çok lezzetli bir yiyecektir. Lezzetli olmasının yanında ayrıca sağlıklıdır. Haşlanmış patatesli yumurta kolay ve pratik bir yiyecektir. Özellikle kahvaltı masalarını süsler. Patates ve yumurta ayrı ayrı çok sağlıklı ve yararlıdır. Patates içermiş olduğu mineral ve vitaminler bakımından zengin bir besindir. Patates cilt sağlığına iyi gelir. İçermiş olduğu vitaminler nedeniyle kırışıklıkları ve siyah noktaların oluşumunu önler. Cilde çok yararlıdır. Güneş yanıklarını tedavi eder, cildi temizler, saç dökülmelerini engeller, sindirim sistemi için faydalıdır, enerji verir, kilo vermeye yardımcı olur, stresi azaltır ve bağırsak sağlığını korur. Yumurta ise kaliteli bir proteindir. Kalp hastalıklarına, kansere, kronik hastalılara karşı oldukça faydalı bir besindir. Yumurta zayıflamaya yardımcıdır ve gün boyu tok tutar. Yumurta mineral ve vitaminler bakımından çok zengindir. Haşlanmış patatesli yumurta tok tutan ve hafif bir besindir. Haşlanmış patatesli yiyecekler kolay sindirilir.

Haşlanmış patatesli yumurta tarifi malzemeleri
Haşlanmış patatesli yumurta tarifi hazırlanış şekli: Patatesler ilk olarak iyice yıkanır ve iki parçaya bölünürler. Daha sonra bir tencereye konulur ve üzeri geçene kadar su ile doldurulur sonra haşlanmaya bırakılır. Haşlanan patatesler küp-küp doğranır. Maydanozlar saplarından ayıklanır ve iyice yıkandıktan sonra ince bir şekilde doğranır. Bir kaba doğranmış patatesler koyulur ve üzerine doğranmış maydanozlar, pul biber, tuz ve yumurta ilave edilir ve patatesler ezilmeden karıştırılır. Bir tavaya sıvı yağ koyulur ve kızdırılır. Patatesli karışım tavaya koyulur ve arkalı önlü patates kızartılır. Kızaran patatesli yumurta sıcak bir şekilde servis edilir.
" } ] }