{ "title": "Haşlanmış Patates Salatası", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslanmis-patates-salatasi-3265.jpg", "date": "20.01.2024 12:54:21", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Haşlanmış patates salatası; Patates hemen hemen her mutfağın baş tacı bir sebzesidir. Özellikle kızartma olarak her çeşidi sevilerek tüketilmektedir. Patatesin en sağlıklı şekli ise haşlanmış halidir. Haşlanmış patatesten çeşitli garnitürler elde edebiliriz. Örneğin patates püresi, baharatlı patates topları veya haşlanmış patates salatası gibi. İçlerinde en sık yapılanın ve en çok sevilenin haşlanmış patates salatası olduğunu düşünüyorum. Hem yemeklerin yanına hem de beş çaylarında pasta böreğin yanında enfes bir garnitür olarak ikram edilebilir. Ayrıca içerisine eklenen sebzeler sayesinde bol vitaminli ve besleyici bir hal alıyor. Ayrıca bir kâse mercimek çorbasının yanına yakışan en lezzetli salatalardan biridir. Daha önce hiç denemediyseniz ve denemek isterseniz sizlerle paylaşmış olduğum tarife bir göz atabilirsiniz.

Haşlanmış patates salatası için gerekli malzemeler
Haşlanmış Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Haşlanmış patates salatası hazırlamak için ilk olarak patatesleri haşlayarak başlıyoruz. Ayrı bir yerde süslemede kullanacağımız yumurtaları haşlıyoruz. Patatesler haşlanıncaya kadar biz tüm sebzeleri sirkeli suda bekletip iyice yıkıyoruz. Daha sonra sebzeler suyunu süzmesi için bir kenara alıp haşlanmış olan patateslerin suyunu süzüp kabuklarını soyup dilediğimiz büyüklükte küp-küp doğruyoruz. Derin bir kabın içerisine aldığımız patateslerin içerisine kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı ince ince kıyıyoruz. Ardından yıkayıp hazırladığımız dereotu, maydanoz, tere, taze nane, taze soğan ve mor lahanayı ince ince doğrayıp ekliyoruz. Daha sonra ayrı bir kâsenin içerisine zeytinyağı, limon suyu, pul biber, karabiber, sumak ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu sosu patatesler ve sebzelerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Ardından hazırladığımız haşlanmış patates salatasını çık bir servis tabağına alıp üzerine çekirdeklerini çıkartıp dilimlediğimiz zeytin ve halka şeklinde dilimlediğimiz haşlanmış yumurta ile süslüyoruz. Dilediğimiz gibi ister börek poğaça gibi hamur işlerinin yanında dilersek de bir kâse sıcak çorba yanında servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }