{ "title": "Haşlanmış Patates Kızartması", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslanmis-patates-kizartmasi-775.jpg", "date": "21.01.2024 16:12:19", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Haşlanmış patates kızartması, Hafta içi geçiştirilerek yapılan hatta bazı sabahlar hiç yapılmayan bir çoğumuzun en sevdiği öğünlerdenbiri olan kahvaltı maalesef zaman bulunamadığından dolayı ertelenen bir öğündür. Bunu telafi etmek için hepimiz hafta sonu geldiğinde pratik ve lezzetli sofralar hazırlayıp uzun sohbetli kahvaltılarda sevdiklerimizle birlikte vakit geçirmek isteriz. Sanırım bir çoğumuzun aklına kahvaltı denince yumurta ya da patates gelir. Bu tarifimizde patatesi kahvaltının yıldızı yapmaya karar verdik. Haşlanmış patates kızartması tarifi ile kahvaltınızı sizde zengin bir hale getirebilirsiniz. Hafta sonu geldiğinde ihtiyacı olan enerjiyi bol bol almak için haşlanmış patates kızartmasını mutlaka denemelisiniz. Patates birçok hastalığın önüne geçtiği gibi vücudumuzda birçok olumlu etkiler oluşturmaktadır. Çocukların severek tükettiği ailelerin hiç zorlanmadan çocuklarına yedirdiği bu tarifimizde sizde zaman kaybetmeden evde bulunan malzemeler ile yaparak hem ailenize hem de pazar kahvaltısına gelen misafirlerinize klasik patates kızartması yerine haşlanmış patates kızartması ikram edebilirsiniz. Bu tarifi deneyip sizde beğenen dostlarınızla paylaşabilirsiniz.

Haşlanmış patates kızartması için gerekli malzemeler
Haşlanmış patates kızartması nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri kabuklarını soymadan kabukları ile iyice yıkayın. Ardından haşlama tenceresine aldığınız patatesleri üzerine kapatacak kadar su ile doldurun ve ocağa alın. Orta ateşte patatesleri haşlayın. Haşlanmış patates kızartması tarifi için patates sayısını kişi başına 1 patates gelecek şekilde hesaplayabilir. Azaltıp çoğaltabilirsiniz. Patateslerin yumuşadığını anlamak için ortasına çatal batırarak kontrol edebilirsiniz. Haşlanan patatesleri soyarak iri iri halka şeklinde ya da elma dilim patates şeklinde isteğinize bağlı olarak doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı bir patates için 1 yemek kaşığı olacak şekilde sıvı yağ koyun. Yağda patatesleri iyice kızartın. Kızaran patateslerin üzerine tuz ve diğer baharatları ekledikten sonra tavayı sallayarak patates ve baharatların özleşmesini sağlayın. Dilerseniz haşlanmış patates kızartmasının üzerine kırabilir bu şekilde de deneyebilirsiniz. Patates ve baharatlar özleştikten sonra kızaran patatesleri servis tabağına alın. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Haşlanmış patates kızartması tarifimiz servise hazırdır. Sıcak servis ediniz.
" } ] }