{ "title": "Haşlanmış Nohut", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslanmis-nohut-5334.jpg", "date": "18.01.2024 23:26:29", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Haşlanmış nohut; yemeklerde malzeme olarak kullanıldığı gibi, yemeklerin içinde ekstradan konulan bir besin olarak da değerlendirilebilir. Yemek olarak yapıldığında, yöresel olarak etli ve etsiz birçok çeşidi bulunmaktadır. Nohudun kullanıldığı yemekler arasında ekmek, börek, bulgur pilavı, bamya, humus, ezme, salata gibi çeşitler yer almaktadır. Nohudun yemek ve salatalarda kullanılması için mutlaka haşlanması gerekmektedir.

Eğer nohut haşlamayı belirli ölçülerde ve belirli kurallarda yaparsanız hem daha iyi pişmiş olur hem de daha lezzetli bir yemek yapabilirsiniz. İsteyenler haşlanmış nohut, daha sonra kullanmak üzere buzdolabında derin dondurucu bölümünde saklayabilir. Bu şekilde pilavlara ve diğer yemeklere katılarak kullanılabilir. Böylece zamandan tasarruf edilmiş olur.

Haşlanmış nohut faydaları nelerdir?

Yemeği bol bol yapılan, bunun yanı sıra kuruyemiş olarak leblebi ile de tüketilen nohudun insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır.
Haşlanmış nohut pişirilmeden önce mutlaka 8 saate yakın ıslatmalısınız. Eğer sıcak su kullanırsanız bu süre daha da kısalmaktadır. Çok yüksek ısıda uzun süre pişirilmesi durumunda protein kayıpları olmaktadır. Nohutları haşladıktan sonra kesinlikle pişirme suyunu atmamalısınız, B grubu vitaminler ve mineral kayıplarına neden olmaktadır.

" } ] }