{ "title": "Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslama.gif", "date": "20.01.2024 00:37:09", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Haşlama, genel olarakbir et yemeğidir. Etin yanı sıra tavuk, balık ve sebze gibi birçok yiyecek haşlama yöntemi ile hazırlanabilir. Bazı yörelerde bu yönteme kaynatma denildiği de bilinmektedir. Kısık ateş tercih edildiği sürece çok faydalı bir yemektir. Yüksek sıcaklık besinlerin değerini öldürebilir bu nedenle kısık ateş tercih edilmelidir. Ayrıca yaşlı ve çocukların kolayca yiyebileceği bir yemek çeşididir.

Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle incikleri 5 su bardağı su ile bir tencereye yerleştiriyoruz. Etler iyice pişirmeniz gerekmektedir bunu anlamak için etin ucundan bir parça alabilirsiniz eğer et çok çabuk dağılıyorsa iyi pişmiş anlamına gelir. Et piştikten sonra iri iri doğranan patates ve havuçları tencerenin içerisine ekliyoruz. Eklediğimiz bu sebzelerde iyice pişene kadar ara ara karıştırmaya devam ediyoruz. Yemeğimiz hazır olmaya yakın içerisine miktarı tamamen size kalmış tuz ve karabiberi ekliyoruz. Baharat tercih etmeyenler karabiber kullanmayabilir ama lezzet açısından kesinlikle önerilmektedir. Pişirme süresi 70-80 dakika civarında değişmektedir. Yemeğimiz piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz ve dereotu ile iki diş sarımsağı çok küçük bir nevi ezme şekline getiriyoruz ve bir tabağın içinde karıştırıyoruz. Yemeği servis tabağına koyduktan sonra üzerine bu karışımdan serpiştiriyoruz. Daha lezzet katacağından emin olabilirsiniz.

Düdüklü tencereyle de yapılması mümkün olan bir yemektir. Düdüklü tencere pişirme süresini yarı yarıya indirir yani 35-40 dakikalık bir sürede yemek hazır olur. Normal tencerede yemeğin yapımına hâkim olacağınız için ilk birkaç denemenizde normal tencere kullanılması önerilir.

Haşlama servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }