{ "title": "Haşlama Yemeği", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslama-yemegi-5672.jpg", "date": "19.01.2024 11:05:25", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Birçok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan sofralarda yarım saat içerisinde yer alan yemekler arasındadır. Besin değeri oldukça yüksektir. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinen haşlama yemeği kemikli et ile hazırlandığında çok daha faydalı olmaktadır. Vücut için önem taşıyan ve faydalı içeriğe sahip olan bu yemek lezzeti ile de büyük küçük herkesin benimsediği bir yemektir. Üstelik haşlama yemeği olduğu için hafiftir vücuda ağırlık vermez. Sizde sofralarınızda farklı ve eşsiz bir lezzet arayışı içindeyseniz, çeşitli kızartma yemeklerinden kaçınıp haşlama usulü yemek sofralarınızda yer alsın istiyorsanız işte haşlama yemeği tarifi. Özellikle ilerlemiş yaşta olan herkese hafif ve besleyici bir öğün geçirmeleri için mutlaka denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Haşlama yemeği malzemeleri
Haşlama yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle etleri bol suyla yıkayarak kuşbaşı şeklinde doğrayın. İsteğe bağlı olarak kemikleri de doğranan et içine karıştırabilirsiniz. Daha sonra düdüklü tencere içerisine yıkanan etleri koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını yakarak etleri su içinde haşlayın. Etler haşlanırken sizde kuru soğanı, sarımsakları soyun. Etler haşlanınca düdüklü tencerenin kapağını açın ve soğan ve sarımsakları bütün olarak et suyu içerisine ilave edin. Kısık ateşte eti pişirmeye devam edin. Bu arada patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın ve daha sonra havuçları soyarak daire şeklinde doğrayın. Ocağın üzerinde pişmekte olan haşlama yemeği içerisine doğranan havuç ve patatesi ilave edin. Son olarak tuzu da yemek içerisine ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını tekrar kapatarak 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatın ve yemeği dinlenmeye bırakın. 5-10 dakika dinlendirilen haşlama yemeğini tabaklara alarak sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }