{ "title": "Haşlama Turşu", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslama-tursu-1649.jpg", "date": "20.01.2024 15:41:09", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi ile yemeğe hazır hale gelmesine denir. Kışlık turşular genellikle kış mevsiminin başında yapılmaya başlanır ve bütün bir kış yemeklerin yanında yenir. Haşlama turşu ise genellikle yazın tercih edilir. Yapılışı hem pratik hem de lezzetli bir turşudur haşlama turşu. Haşlama turşu yapılan sebzeler ise lahana, biber, havuç, salatalık, acur, kornişon ve pancardır.

Haşlama turşu için gerekli olan malzemeler
Haşlama turşu nasıl yapılır?

Öncelikle turşu yapacağımızı malzemeleri iyice yıkayıp istediğimiz şekilde doğuyoruz. Büyük boy bir tencereye yeteri kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Daha sonra kaynayan suyun içerisine sebzeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Haşladığımız sebzeleri bir süzgece alıp suyunu sürüyoruz. Suyu süzülen sebzeleri soğumaya bırakıyoruz. Haşlama turşunun sosunu yapmak için üç dört adet limonun suyu, 6-7 adet rendelenmiş sarımsakları ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımızı bu sosu haşladığımız sebzelerin üzerine gezdiriyoruz. Son olarak da hazırladığımız haşlama turşunun üzerine kuru nane serperek servise hazır hale getiriyoruz.
" } ] }