{ "title": "Haşlama Terbiyesi", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslama-terbiyesi-171.jpg", "date": "21.01.2024 17:35:08", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Haşlama Terbiyesi, Besin değerini kaybetmeden vitamin ve mineral dengesini koruyarak besinleri tüketmenin tek yolu haşlama yöntemidir. Haşlama terbiyesi ile besinlerin vücuda faydası daha fazla artmaktadır. Bu nedenle özellikle gelişim çağında olan çocukların haftada en az bir kez haşlama terbiyesi yemeleri tavsiye edilir. Ayrıca sporcu olanların ve diyet yapanlar içinde önerilen haşlama terbiyesi bir yandan tok tutarken diğer yandan vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hem sağlıklı kilo vermeye hem de hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. Şimdi haşlama terbiyesinin yapım aşamasına geçelim.

Haşlama Terbiyesi İçin Dikkat Edilecek Noktalar

Haşlama Terbiyesi hazırlarken en önemli noktalardan biri hangi yemeğe ne tür terbiye uygulanacağıdır. Etli yemekler ile sebzeli yemeklerin haşlama terbiyesi bazen birbirini tutmayabilir. Bunun içinde dikkat edilmesi gereken yemeğin kıvamıdır. Sebzeli haşlama yemekler etli haşlama yemeklere göre daha çabuk kıvam alır bu nedenle sebzeli yemeklerin haşlama terbiyesine un koymak pek tercih edilmez. Ancak etli haşlama terbiyesinin içine mutlaka kıvamını arttırmak için un ve yumurta tercih edilir. Ayrıca çorba hazırlarken haşlanan sebze ve etlerin yine kıvamını arttırmak ve yoğunlaştırmak için unu ve yumurtayı haşlama terbiyesine kullanmak gerekir. Şimdi bunu hazırlayacağımız haşlama yemeğinde uygulamalı olarak açıklayalım.

Haşlama Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Bir kapta bir yumurta sarısının üzerine bir adet taze sıkılmış limon suyunu ilave edin ve daha sonra bir çay kaşığı kadar tuzunu ve bir tatlı kaşığı ununu ekleyerek iyice pürüzsüz olacak kadar çırpın. Çatalla çırpmanız daha iyi sonuç verecektir. Daha sonra belirli ölçüde suyunu da ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş etli suyun içine dökerken diğer bir yandan suyu iyice karıştırın ki yumurtalar içinde pişip topak topak olmasın. Suyu kaynayana kadar iyice pişirdikten sonra yaklaşık olarak beş ya da on dakika kadar kısık ateşte pişirin ve ocağın altını kapatarak dinlenmeye bırakın. Daha sonra şık servis tabaklarına alarak süzme yoğurt ile servis edin.
" } ] }