{ "title": "Haşlama Tavuk", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslama-tavuk-2263.jpg", "date": "19.01.2024 09:18:25", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Haşlama tavuk: hafif ve vücuda ağırlık vermeyen bir yemektir. Birçok kişinin severek ve beğenerek yediği, sık sık sofralarda yer alan bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Haşlama olduğu için çok daha sağlıklı bir yemek olan haşlama tavuk pratik ve kolay yapımı ile de zaman almadan sofralarda yer almaktadır. Özellikle ilerlemiş yaş grubu insanların tercih ettiği haşlama tavuk fazla kilo problemi olanlarında tüketmesi gereken bir yemektir. Kızartma yemeklerine oranla daha az kalori veren haşlama yemekleri kişide rahat ve kolay bir şekilde kilo vermeye fayda sağlamaktadır. Diyet yapan insanların sık sık tercih ettiği haşlama tavuk ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sizde sağlıklı bir öğün geçirmek istiyorsanız diyet programı içerisindeyseniz veya hafif bir öğün geçirmek istiyorsanız işte haşlama tavuk tarifi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Haşlama tavuk için gerekli malzemeler
Haşlama tavuk nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü bol suyla iyice yıkayın. Daha sonra tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın. Doğranan tavuk etlerini tekrar sudan geçirerek düdüklü tencere içerisine suyla birlikte ocağa koyun. Tavuklar haşlanırken sizde patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın. Daha sonra havuçları daire şeklinde doğrayın. Tavuklar biraz haşlandıktan sonra düdüklü tencerenin altını kapatarak tencereyi soğutun. Daha sonra kapağını açarak patatesleri ve havuçları pişen tavuklar içerisine ilave edin. Tüm malzemeler eklendikten sonra kırmızı pul biber ve tuzu da ilave ederek tencereyi ocak üzerine koyun. Düdüklü tencerenin altını kısık bir dereceye getirerek 20 dakika kadar haşlama tavuğu pişirin. Süre dolduktan sonra, yemeği biraz dinlendirin. Dinlenen haşlama tavuğu tabaklara alarak sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }