{ "title": "Haşlama Patates", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslama-patates.gif", "date": "21.01.2024 23:00:03", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Haşlama Patates, sağlık açısından doğru bir seçim olacaktır. Her mevsim bulunabilen bu tarifi çok farklı sunumlarda kullanabilirsiniz. Örneğin, et sote sunumlarında yatak olarak, içerisine tereyağı ve süt koyup püre yaparak daha birçok ana yemek yanında kullanılabilir. Et yemeklerinin yanında çok iyi giden patatesin faydaları ise azımsanamayacak kadar fazladır. İçerisinde bulunan magnezyum sayesinde cilt sağlığı için faydalıdır. Lif oranı yüksek bir sebze olmasından dolayı, sindirim sorunu yaşayan kişilere önerilmektedir.

Vücutta zamanla biriken toksinleri atmada çok faydalıdır. Tiroit bezlerinin çalışmasını desteklemektedir. Patateste bulunan B vitamini sayesinde sinir sistemi sağlıklı çalışır. Sürekli yorgunluk hissi içerisinde yaşayanlara tavsiye edilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için özellikle mevsim geçişlerinde tüketilmesi önerilir. Aynı zamanda yemek pişirirken tuzu fazla koymuşsanız, yemeğinizin içerisine 2-4 dilim patates atmanız, yemeğinizin tuz oranını düşürecektir.

Haşlama Patates Malzemeleri
Haşlama Patates Nasıl Yapılır?

Daha önce kullanılmamış bir bulaşık süngeri yardımı ile patatesleri iyice yıkayalım. Patateslerin haşlama esnasında kabukları soyulmamalıdır. Kabuklarında var olan vitaminleri kaybetmeme adına haşlama kabuklu olarak yapılmalıdır. Suyu derin bir tencereye koyalım ve içerisine yıkamış olduğumuz patatesleri atalım. Üzerine tuz ilave edip, pişirelim. Zaman sıkıntısı olanlar patatesleri düdüklü tencerede pişirme seçeneğini tercih edebilirler. Düdüklü tencerede pişme süresi 10 dakikadır. 20 dakika sona erdiğinde bir çatal veya kürdan batırarak pişmiş olduğunu teyit edelim. Pişme gerçekleşmiş ise suyunu süzüp, biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve servis edelim. Patates haşlama sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }