{ "title": "Haşlama Kestane Nasıl Yapılır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslama-kestane-nasil-yapilir-423.jpg", "date": "20.01.2024 04:52:22", "author": "büşra arslan", "article": [ { "article": "Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyoruz fakat haşlanmış kestaneyi görebilmemiz pek mümkün olmaya biliyor bu yüzden haşlama kestane yeme keyfiniz eksik olmasın diye sizlerle haşlama kestane tarifimi paylaşmak istiyorum.

Haşlama Kestane İçin Gerekli Malzemeleri
Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

İlk önce kestanelerinizi iyice yıkayıp bir kaba koyuyoruz ardından kestanelerin üzerlerine tek tek yarım çizikler atıyoruz. Kestanelerinizin miktarına göre bir tencere belirleyip içine yeterli su koyuyoruz ve içine koyduğumuz suyu kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayan suyun içine çizilmiş kestaneleri yavaşça atıyoruz ardından tuzu ya da şekeri atıyoruz. (İsterseniz kullanmayabilirsiniz fakat kullanırsanız güzel tat verir.) Kestaneler 2-3 dakika kaynadıktan sonra kabukları açılmaya başlayacak. Kestaneler iyice haşladıktan sonra tencereden süzün ve biraz soğuttuktan sonra kesilen yerlerden zahmetsizce soyun. Son olarak haşlama kestanelerinizi servis edebilirsiniz. Ayrıca bu tarifi sadece kış günleri kestane keyfi için değil kestane şekeri veya kestane püresi yapmak içinde kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

" } ] }