{ "title": "Haşlama Et", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/haslama-et-2157.jpg", "date": "21.01.2024 15:04:32", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Haşlama et, Haşlama et tarifi herkesin mutlaka yapıp yemesi gereken bir yemek tarifidir. Özellikle çocuklara ve hamilelik dönem veya emziren kadınların yemesi gereken bir tariftir. İçinde bulunan vitamin ve mineral açısından oldukça zengin gıdalar olduğu için bebek ve çocuklar için önemli bir besin kaynağıdır. Büyüme ve gelişme sürecinin hızlı geçmesi ve kemik gelişimine katkı sağlayacak bir besindir kırmızı et. Akşam yemeğinde veya öğle saatlerinde mutlaka misafirlerinize yapmanız gerekir. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi.

Haşlama et için gerekli malzemeler
Haşlama et tarifi nasıl yapılır?

Öncelikleeti ister düdüklü tencerede ister de normal kapaklı bir tencere içine etinizi koyup pişirebilirsiniz. Önce eti tencereye koyun üzerini iki parmak geçecek şekilde su ilave edin ve ocağın üzerine koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve etin iyice haşlanmasını bekletmeyin ama haşlanmaya az kalacak şekilde içine patatesleri soyup küp-küp doğrayın ve ilave edin. Daha sonra soğanları ister soyup bütün olarak atın isterseniz de dört parçaya bölünmüş durumdayken atın ve ardından da sarımsakları da soyup tencerenin içine atın ve kapağını kapatıp kaynatmaya devam edin. Bu şekilde yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar daha kaynatıp bir tadına bakın. Patatesler yumuşadıktan sonra son olarak tuzunu ve ince ince kıyılmış maydanozları da ilave ettikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve altını kapatın. Biraz haşlama et dinlendikten sonra bir servis kasesine alın ve üzerine baharatları ilave edin ve servis edin. Haşlama et tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }