{ "title": "Et Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/et-nasil-haslanir-4839.jpg", "date": "21.01.2024 17:52:07", "author": "ilknur Gulec", "article": [ { "article": "Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmediğinden zararlı bir hal alabileceği gibi, süresinden fazla haşlamanız ise besleyiciliğini kaybetmesine sebep olacağından sürenin haşlama için uygun olması gerekmektedir. Eğer kemikli et haşlayacaksanız et suyunun daha kaliteli ve besleyici olması bakımından yanına çeşitli sebzeleri de katmanızı öneririm.

Kemikli et haşlama; normal şartlarda alısverişlerimizde et alırken kemikli et çok da tercih ettiklerimiz arasında değildir. Kurban bayramlarında evlerimizde bolcana bulunan kemikli et ile çok lezzetli yemekler ve çocuklarımız için bol vitaminli et suları hazırlayabiliriz. Özellikle çocuklarımız için hazırlarken kemiklerimizi ortadan ve iki ucundan kırarak haşlamalıyız ki, içerisindeki ilik kısmı dışarı çıksın. Bu ilik özellikle çocuklar ve bebekler için aynı zamanda kemik hastaları için oldukça faydalıdır.

Et Haşlama için gerekli olan malzemeler
Et haşlama nasıl yapılır?

Kemikli etler tencereye alınarak üzerleri geçene kadar su ile doldurularak orta ateşte biraz haşlanır. Haşlanmış olan ete zeytinyağı ve un eklenir. Un kavrulduktan sonra arpacık soğanlar da eklenerek haşlanmaya devam edilir. İkiye bölünmüş sarımsaklar ve istenilen boyutta kesilmiş havuçlar da eklenir. Daha sonra tencereye 1-1,5 litre sıcak su eklenir. Kısık ateşte yarım saat daha pişirilmeye bırakılır. Geçen sürenin ardından en son patatesler büyüklüğüne ve isteğinize göre 2 veya 4 parça halinde kesilerek pişmekte olan etin içerisine atılır. Patatesler yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir. Bol limon ve karabiber ile isteğinize göre servis edilir. Kemikli etin suyunu soğuduktan sonra buzdolabı poşetinde veya buz poşetinde ya da nasıl isterseniz o şekilde derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz. İhtiyaç halinde bebeklerinizin çorbalarında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
" } ] }