{ "title": "Et Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/et-haslama.gif", "date": "20.01.2024 10:18:25", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "Et haşlama, etlerin ve sebzelerin su oranı yüksek derin bir tencerede kaynama noktası yakın bir sıcaklıkta pişirilmesine denir. Haşlama yöntemi ile pişiren et kızartılmış ve fırınlanmış etlere göre daha yumuşak daha sulu olur. Hazımsızlık çeken, çiğnemede zorluk çeken çocuk ve yaşlılar için oldukça uygun besin değeri yüksek bir yemektedir. Et haşlama da yiyecekler yağ eklenmediği için kalori ve yağ oranı düşük bir yemektir. Et haşlamanın amacı, et ve sebzelerin aromalarının korunması, sindirimlerinin kolay olmasıdır. Et haşlama da besin değerinin yüksek olması ve sebze etin vitaminin kaybolmaması için kısık ateşte pişirmeye dikkat edilmelidir.

Yüksek ateşte pişirilen et haşlama da et sertleşir ve sebzeler hemen dağılır. Kısık ateşte pişirilen et haşlamanın suyunu dökmeyin sebze ve etin bütün vitaminin suyun içindedir. Özellikle çocuk ve yaşlıların o suyu içmelidir. Et haşlamada kalan suya birtakım baharatlar ilave ederek çeşitli çorbalar yapabilirsiniz. Et haşlama tüketimi oldukça önemli demir eksikliğinin de önüne geçer. Et haşlama özellikle kış aylarında tüketilen bir yemektir. Et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı çok sık yapılamayan yemek listeleri arasında yer alır.

Et Haşlama Malzemeleri (8 kişilik)
Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Orta boy derin bir tencereye suyu koyup ocağa koyup kaynamaya bırakın. Kasapta tencereye sığacak kadar parçalanmış kemikli eti tencerenin içine atıp kaynamaya bırakın. Havuç, patates ve soğanları yıkayıp soyduktan sonra iri iri doğrayarak et ile pişmesi için tencereye atın. Kendi ağız tadınıza uygun bir şekilde tuz ve karabiberini ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 60 dakika kadar pişirmeye bırakın. Ettin iyi pişmesi ve lezzetli olması için 70- 80 dakikada pişirmeniz daha iyi olur. Et haşlama piştikten sonra isteğe bağlı sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }