{ "title": "Et Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/et-haslama.gif", "date": "20.01.2024 10:18:25", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "Et haşlama, etlerin ve sebzelerin su oranı yüksek derin bir tencerede kaynama noktası yakın bir sıcaklıkta pişirilmesine denir. Haşlama yöntemi ile pişiren et kızartılmış ve fırınlanmış etlere göre daha yumuşak daha sulu olur. Hazımsızlık çeken, çiğnemede zorluk çeken çocuk ve yaşlılar için oldukça uygun besin değeri yüksek bir yemektedir. Et haşlama da yiyecekler yağ eklenmediği için kalori ve yağ oranı düşük bir yemektir. Et haşlamanın amacı, et ve sebzelerin aromalarının korunması, sindirimlerinin kolay olmasıdır. Et haşlama da besin değerinin yüksek olması ve sebze etin vitaminin kaybolmaması için kısık ateşte pişirmeye dikkat edilmelidir.