{ "title": "Et Haşlama Sosu", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/et-haslama-sosu-4213.jpg", "date": "21.01.2024 05:40:43", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Et haşlama sosu: Et yemekleri ülkemizde oldukça sevilmektedir. Fakat sosla beraber pişen et yemeklerinin yeri apayrıdır. Et haşlama sosu et yemeklerine lezzet veren, daha yumuşak ve ağızda dağılan bir kıvama gelmesine fayda sağlayan sostur. Çeşitli şekillerde hazırlanabilen et haşlama sosları ile yapılan et yemeklerinde var olan lezzet yemeğin kendi tadı gibi algılansa da sostan gelen bir lezzet olduğu bilinmelidir. Ailenizle, sevdiklerinizle ve misafirlerinizle birlikte yemek öğünlerinizin daha leziz bir tatta geçmesini istiyorsanız mutlaka et yemeklerinde sos kullanmalısınız. Bugün size vereceğimiz tarif ile sofralarda harika sunumlar yapabilirsiniz. Et haşlama sosu ile hazırlanan yemeklerinizin tam not alacağını ümit ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Et haşlama sosu için gerekli olan malzemeler
Et haşlama sosu nasıl yapılır?

Bir kab içerisine yumurtayı kırıp sarısını alın. Yumurta sarısını un ile çırpın. Daha sonra limon suyunu ilave edin. Karışım içerisine önceden haşlanmış olan etin suyundan da birkaç kaşık ekledikten sonra iyice çırpın. Karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra pişen yemek içerisine hazırlanan sosu yavaş yavaş ilave edin. 2-3 dakika daha yemekle beraber kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Et haşlama sosu ile pişen et yemeğini tabaklara alıp sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }